ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΣτο Μεσολόγγι ο Προκόπης Παυλόπουλος για την έκθεση του Fernando Pensa

Στο Μεσολόγγι ο Προκόπης Παυλόπουλος για την έκθεση του Fernando Pensa

Στο Μεσολόγγι ο Προκόπης Παυλόπουλος για την έκθεση του Fernando Pensa

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε χθες Κυριακή (19.09.22) το Μεσολόγγι προσκεκλημένος του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι.Π.Μεσολογγίου «Nea Koinè», για να δει την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του ελληνοφώνου εικαστικού, καθηγητού Fernando Pensa, με τίτλο: “Δύο λαοί, μια ιστορία” .

Πρόκειται για τον καλλιτέχνη ο οποίος σχεδίασε την τιμητική στήλη στην πλατεία του Castrignano dei Greci την οποία εγκαινίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσημη
επίσκεψή της στο Σαλέντο της Ιταλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στις 7 το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο – Κέντρο Λόγου & Τέχνης “Διέξοδος”  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όπου φιλοξενείται η Έκθεση, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και από τον ιδρυτή της “Διεξόδου”, Νίκο Κορδόση, αφού προηγουμένως είχαν επισκεφθεί το Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα.

 

Στη “Διέξοδο” έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνοϊταλικής Φιλίας, Λευτέρη Δακαλάκη και από τον καλλιτέχνη Fernando Pensa, καθώς και από Μεσολογγίτες φίλους της Διεξόδου μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης.

Στον εγκάρδιο χαιρετισμό του προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ο κ. Παυλόπουλος, τόνισε την σημασία της ελληνοϊταλικής φιλίας αναφερόμενος στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δυο Λαούς και κυρίως την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με το Σαλέντο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξία της πόλης του Μεσολογγίου για την παγκόσμια Ιστορία και το μήνυμα της Ελευθερίας.

 

Στην είσοδο της “Διεξόδου” τον κ. Παυλόπουλο και τη συνοδεία του καλωσόρισαν, ο Ιταλός ηθοποιός Donato Chiarello συνοδευόμενος από τον επίσης Ιταλό φλαουτίστα Gianluca Milanese, απαγγέλοντάς τους με
ένα μικρό απόσπασμα από το λυρικό ποίημα ” l’ infinito” του Giacomo Leopardi. Πρόκειται για το σύμβολο της Ιταλικής Λογοτεχνίας του 17ου αιώνα.

Αμέσως μετά την περιήγησή του στην έκθεση, ο Fernando Pensa, δώρισε στον κ. Παυλόπουλο ένα από τα γλυπτά του συνοδευόμενο από την τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο: “Αργά μεσ’ στην σιωπή”, αποτελούμενη από ποιήματα στην Ιταλική και την Ελληνική Γλώσσα.

Ο κ. Παυλόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, υποσχέθηκε στον Fernando Pensa ότι θα είναι αυτός που θα παρουσιάσει την ποιητική του συλλογή στη “Διέξοδο” στο Μεσολόγγι, σε μελλοντική ημερομηνία.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ