ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜεσολόγγι: Ο Παλαμάς κεντρικό πρόσωπο καλλιτεχνικής σύμπραξης στο 1ο ΓΕΛ – Μοναδικό το αποτέλεσμα

Μεσολόγγι: Ο Παλαμάς κεντρικό πρόσωπο καλλιτεχνικής σύμπραξης στο 1ο ΓΕΛ – Μοναδικό το αποτέλεσμα

Μεσολόγγι: Ο Παλαμάς κεντρικό πρόσωπο καλλιτεχνικής σύμπραξης στο 1ο ΓΕΛ – Μοναδικό το αποτέλεσμα

Όταν ο Γρηγόρης Βαλτινός φωτογραφιζόταν από τον Μεσολογγίτη φωτογράφο Νίκο Σιάμο, υποδυόμενος τον Κωστή Παλαμά, δεν φανταζόταν ότι στη συνέχεια θα αποτυπωνόταν σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία, σε κτήριο του 1ου Γενικού Λυκείου, στο Μεσολόγγι.

Η ομάδα street art με την επωνυμία 31plus crew πήρε το «πράσινο φως» από τον ηθοποιό και το φωτογράφο και φιλοτέχνησε με μικτή τεχνική (στένσιλ και ελεύθερο χέρι) ένα ξεχωριστό έργο που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2022. Θα ακολουθήσει η δημιουργία ενός δεύτερου γκράφιτι για τον Παλαμά, σε άλλη επιφάνεια του σχολικού συγκροτήματος, όπου θα ζωγραφιστεί μια ακόμα φωτογραφική εκδοχή Γρηγόρη Βαλτινού ως Κωστή Παλαμά.

Στο κάλεσμα του διευθυντή του σχολείου Κώστα Μπλαχούρα ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου (υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος – υπολιμενάρχης Μεσολογγίου, απόφοιτος Παιδαγωγικού) που μαζί με τους νεαρούς Πάνο Ρήγα (1ο Λύκειο), Θωμά Δημητρόπουλο (ΕΠΑΛ) και Χρήστο Μπέκο (ΕΠΑΛ) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Από την πλευρά του ο Γιώργος Παγούρας, πατέρας μαθήτριας, κάλυψε το κόστος για τα υλικά.

Διακρόνονται (από αριστερά) οι: Π. Ρήγας, Γ. Παπαγεωργίου, Χρ. Μπέκος και Θ. Δημητρόπουλος.

Ο Κωστής Παλαμάς, ένας από τους μεγάλους πατέρες της πνευματικής ζωής του τόπου, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1859 και έζησε τα κρίσιμα χρόνια της παιδικής και της εφηβικής του ηλικίας στο Μεσολόγγι.

Ο φωτογράφος Ν. Σιάμος με το συνδημιουργό του έργου Γ. Παπαγεωργίου

Το έργο με τη μορφή του μεγάλου ποιητή μας, πήρε μια ξεχωριστή θέση σε μικρή απόσταση από εκείνο του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου όπου απεικονίζεται ο Βασίλης Πλούμης  που χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας. Υπενθυμίζεται ότι εκείνο το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Ευστάθιο Τσαβαλιά, γνωστό και με το καλλιτεχνικό όνομα Insane 51.

*Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Νίκο Σιάμο

Ναύπακτος: Eκδήλωση μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας (εικόνες)

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ