ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Μαθήματα στα σχολεία με την πλειονότητα των μαθητών στο σπίτι (video)

Μεσολόγγι: Μαθήματα στα σχολεία με την πλειονότητα των μαθητών στο σπίτι (video)

Μεσολόγγι: Μαθήματα στα σχολεία με την πλειονότητα των μαθητών στο σπίτι (video)

Η επαναλειτουργία των σχολείων στο Δήμο Μεσολογγίου δεν βρήκε πρόθυμους τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολεία υπό το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία του aixmi-news.gr, σήμερα Τρίτη το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στα μαθήματα έφθασε στην πόλης του Μεσολογγίου μόλις το 15% και στο Αιτωλικό το… 3%. Ενδεικτικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου από τους 193 μαθητές πήγαν στα μαθήματά τους οι 50. Στο 4ο Δημοτικό από τους 163 πήγαν οι 14, στο 5ο Δημοτικό από τα 75 παιδιά πήγαν τα 3 και στο 6ο Δημοτικό δεν πήγε κανένα παιδί για μάθημα. Όσον αφορά το Αιτωλικό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο πήγαν για μάθημα 5 από τα 123 παιδιά, στο 2ο Δημοτικό 6 από τα 74 και στο 3ο δεν πήγε κανένα από τα 111 παιδιά.

Παράλληλα ασθενούν 18 εκπαιδευτικοί που  βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ απουσιάζουν και 6 σχολικές καθαρίστριες που επίσης είναι θετικές στον κορωνοϊό. Ο Δήμος προσπαθεί να βρει άλλες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν τις ασθενείς.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στις θέσεις τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παιδιά που έμειναν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση, επειδή τα σχολεία είναι ανοιχτά. Συνεπώςμ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν μάθημα στις τάξεις με… κανένα παιδί στις περισσότερες από αυτές!

Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι από άλλους νομούς, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά του κορωνοϊού είναι θέμα χρόνου, τονίζεται στο ρεπορτάζ. Επιπλέον για να καλυφθούν τα κενά των ασθενών εκπαιδευτικών πρέπει να μετακινηθούν δάσκαλοι από τα ολοήμερα σχολεία άλλων πόλεων, όπως της Ναυπάκτου, προς το Μεσολόγγι.

Οι  επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία της έκρηξης των κρουσμάτων περιγράφονται στο video του onairnews.gr:Πηγή video: onairnews.gr

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ