ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι – Κόκκινος συναγερμός με θετικά τα μισά τεστ: Κορονοπάρτι, αρνητές και χωρίς μάσκες στις εκκλησίες

Μεσολόγγι – Κόκκινος συναγερμός με θετικά τα μισά τεστ: Κορονοπάρτι, αρνητές και χωρίς μάσκες στις εκκλησίες

Μεσολόγγι – Κόκκινος συναγερμός με θετικά τα μισά τεστ: Κορονοπάρτι, αρνητές και χωρίς μάσκες στις εκκλησίες

Θετικά τα μισά από τα τεστ κορονοϊού στο Μεσολόγγι – Κλειστά από Δευτέρα τα σχολεία – Κάτοικοι μιλούν για συνωστισμό στους ναούς και κορονοπάρτι

Θετικά έχουν βγει τα μισά από τα τεστ κορονοϊού που έχουν σταλεί από το Μεσολόγγι σε εργαστήρια στην Αθήνα και στην Πάτρα. Η περιοχή εξελίσσεται σε “κόκκινη ζώνη” καθώς μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 233.

Την ίδια ώρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν συνεχώς rapid test στους κατοίκους του Μεσολογγίου, ενώ -σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ- στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν την Κυριακή 82 νέα περιστατικά.

Κλειστά από Δευτέρα έως Τετάρτη τα σχολεία
Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

“Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή”, τόνισε ο Κώστας Λύρος.

“Αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές από το δήμο Μεσολογγίου είναι θετικοί και επίσης αρκετοί βρίσκονται σε καραντίνα γιατί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Υπάρχουν σχολικές μονάδες που οι καθαρίστριες νοσούν και υπάρχει και πρόβλημα καθαριότητας” ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

“Στην εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούμε δύο θύματα στην περιοχή μας και μάλιστα είναι μια τραγική κατάσταση γιατί ήταν πολύτεκνοι, ήταν ένα ζευγάρι και αφήνουν πίσω τους παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι εμάς μας άφησε έντονα τα σημάδια της η πανδημία” επισημαίνει Ο Πρόεδρος Ά ΕΛΜΕ Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Κατσαρός.

Κορονοπάρτι και αρνητές
Η δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στο Μεσολόγγι οφείλεται στη μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης και στα κορονοπάρτι που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Κάτοικοι μιλούν και για συνωστισμό στους ναούς, και μάλιστα χωρίς μάσκες.

“Υπήρξε συνωστισμός το Πάσχα και σε μπαρ και σε μαγαζιά και σε εκκλησίες” ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ κάτοικος της περιοχής.

“Έχουμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10πλάσια τεστ σε ότι κάναμε πριν 15, 20 μέρες. Ο αριθμός των θετικών έχει αυξηθεί σε ένα βαθμό που αν δεν προσέξουμε τώρα, θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες περισσότερο” αναφέρει ο Γιώργος Στεφανάτος, οδηγός ΕΟΔΥ.

Ιερείς ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες στις εκκλησίες
Τρείς είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.

Ο πρώτος ήταν κάποια υπαίθρια κορονοπάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα με την συμμετοχή δεκάδων νεαρών, ένας δεύτερος είναι οι αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προφύλαξης και φυσικά δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό.

Ένας τρίτος παράγοντας ήταν ότι κάποιοι ιερείς σε ναούς τη περιοχής ζητούσαν από τους πιστούς να μην φορούν μάσκες ενώ μπαίνουν στις εκκλησίες.

“Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιερείς σήμερα είναι θετικοί, πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντος είναι θετικοί και από τα στοιχεία τα δεδομένα όλοι γύρω από αυτό το χώρο είναι πάρα πολλοί θετικοί στην πανδημία” ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

“Ήταν φουλ οι εκκλησίες, γεμάτες. Ερχόταν ο κόσμος μέχρι εδώ με τη μάσκα και ύστερα την πετάγανε” περιγράφει κάτοικος.

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλειστά τα σχολεία στο Μεσολόγγι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr