Μεσολόγγι: Η «Κοιμωμένη μαινάδα» στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης και η Διευθύντρια του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου , Δρ Ολυμπία Βικάτου σας προσκαλούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  στην πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Κοιμωμένη μαινάδα»

Μεσολόγγι: Η «Κοιμωμένη μαινάδα» στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης και η Διευθύντρια του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου , Δρ Ολυμπία Βικάτου σας προσκαλούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  στην πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Κοιμωμένη μαινάδα»,  μια ποιητική και μουσική συνομιλία με τα ευρήματα του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου, την Κυριακή στις 19 Μαρτίου του 2023 και ώρα 7.00 μ.μ το απόγευμα στον χώρο του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ι.Π Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό μέρος με την απόδοση τραγουδιών μελοποιημένης ποίησης και οργανικά intermezzi υπό τη μουσική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου και τους ΌσβαλντΑμιράλη (Κόντρα μπάσο) Χάρη Κανελλίδη (κιθάρα) Νίκο Χατζηελευθερίου (κιθάρα) και τους τραγουδιστές Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά, ενώ θα είναι βασισμένο στα ποιητικά αποσπάσματα που προέρχονται από τον ευρύ ιστορικό-γεωγραφικό «κύκλο» της Μεσογείου (αποσπάσματα ποιητικών δημιουργημάτων ενός άγνωστου Κύπριου ποιητή του 16ου αι. ,G. A. Becquer, F.G. Lorka- Σεβίλλη, Κ.Π. Καβάφης- Αλεξάνδρεια, F. Pessoa- Λισαβόνα),  σε αφήγηση της Ράνιας Κατσιγιάννη και σε μελοποίηση των συνθετών Μιχάλη Τρανουδάκη και Νίκου Χατζηελευθερίου. Η εικαστική επιμέλεια του φύλλου χαρτιού ενημέρωσης (αφίσας) του δρώμενου είναι του Εικαστικού και Εφόρου Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, Γιάννη Ρόμπολα.

Η «Κοιμωμένη Μαινάδα» είναι μια μεικτή παράσταση ποίησης και μουσικής που στοχεύει στην ανάδειξη της ερωτικής και φιλοσοφικής υπερβατικότητας μιας Μαινάδας. Πρόκειται για μια μουσική  πράξη σε συνέργεια με την ποίηση, για το ξύπνημά της μέσα στη σύγχρονη εποχή που θα οδηγήσει στην αφύπνιση του προσωπικού και συλλογικού μας εκφραστικού δυναμικού.

Η εν λόγω εκδήλωση στοχεύει σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία του Τομέα Πολιτισμού της ΠΔΕ-ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας με το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και στη διαρκή πνευματική «συνομιλία» με φορείς διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, ως στοιχείων έμπνευσης και τεκμηρίων για την καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του λόγου και της μουσικής.

Μεσολόγγι: Η «Κοιμωμένη μαινάδα» στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά οι κοινές δράσεις για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών