Μεσολόγγι: Καταγράφονται οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο - Ο Χρήστος Βούρβαχης στο «Δυτικά FM 92,8»

Πρωτοφανές το φαινόμενο, έπληξε και τον Κήπο των Ηρώων

mesologi-vourvahis

Στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου Μεσολογγίου μετά το έντονο και πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο (ανεμοστρόβιλος) αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12.3.24) ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βούρβαχης που μίλησε στο «Δυτικά FM 92,8» και την εκπομπή της Φόνης Γερμενή «Μαζί Δυτικά».

Οι εργαζόμενοι σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, βρέθηκαν αμέσως στις θέσεις τους για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών. 

Σημειώνεται ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές και στον Κήπο των Ηρώων. 

Ακούστε τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Μεσολογγίου στο «Δυτικά FM 92,8»:

Αιτήσεις καταγραφής

Κατόπιν των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην περιοχή του Μεσολογγίου κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Μαρτίου 2024 και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι δημότες μπορούν καταθέσουν αίτηση καταγραφής για ζημιές που έχουν υποστεί στις  οικίες τους ή σε χώρους εντός των νεκροταφείων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, για την καταγραφή καλούνται να απευθυνθούν στον υπεύθυνο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Κουφό (Ισόγειο Δημαρχείου – Σταυροπούλου 31, 09:00-13:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26313-63456).

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να απευθυνθούν αντίστοιχα στην Περιφερειακή Ενότητα
Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 1, Μεσολόγγι), ενώ για ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια κλπ.
στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ της κάθε δημοτικής ενότητας.