Μεσολόγγι: H Σταρ Ελλάς της «Λίμνης των πόθων» σε graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου και της ομάδας του

Η ταινία είχε λάβει θετικά σχόλια για τα γυρίσματα στη λιμνοθάλασσα και τα εντυπωσιακά πλάνα

limni -pothon

«Η λίμνη των πόθων» που γυρίστηκε το Μεσολόγγι και προβλήθηκε το διάστημα 1957-1958 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον πολύ γνωστό καλλιτέχνη, Γιώργο Παπαγεωργίου, λιμενικό στο επάγγελμα, που με την ομάδα του άλλαξαν την όψη κτηρίου και δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο έργο τέχνης.

Το ασπρόμαυρο και τόνοι του γκρι αξιοποιήθηκαν με δυνατό τρόπο, φέρνοντας στο προσκήνιο μια κινηματογραφική παραγωγή που αναδείκνυε, όπως ήταν φυσικό τόσο το Μεσολόγγι όσο και τη λιμνοθάλασσα της δεκαετίας του 1960.

Η πανέμορφη Σόνια Ζωίδου, που νωρίτερα είχε αναδειχθεί Σταρ Ελλάς, έπαιξε στην ταινία πλάι στον Γιώργο Φούντα και την Τζένη Καρέζη. Όπως αναφέρει η  «Μηχανή του χρόνου« ενσάρκωσε τη Μιράντα, την κόρη ενός πλούσιου Αθηναίου επιχειρηματία, η οποία συνόδευσε τον πατέρα της στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι που του ανήκαν και προκάλεσε... αναστάτωση!

Σαγήνευσε τον ψαρά (Φούντας) που πρωτοστατούσε στην ίδρυση συνεταιρισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ψαράδων και δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση του με την κοπέλα που αγαπούσε (Καρέζη), όπως περιγράφει σχετικά με το σενάριο η Μηχανή του Χρόνου.

Το graffiti αποτυπώνει μια σκηνή με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό που δικαιολογημένα μαγνήτιζε τα βλέμματα.

Οι φωτογραφίες από ανάρτηση του Νίκου Παπαλέξη στην ομάδα του FB ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ:

 

Ο γνωστός καλλιτέχνης σε ανάρτησή του ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του φιλόδοξου και άκρως επιτυχημένου εγχειρήματος:

«Κα Κυριακή σας ευχαριστούμε για την διάθεση του τοίχου σας!!
Με αφόρμηση από τις πρόσφατες συναντήσεις της ''Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής'' Νίκος Κορδόσης στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο "Διέξοδος" ,την προβολή της ταινίας ''Η λίμνη των πόθων'' της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο παλιό γραφικό Μεσολόγγι, καθώς και την ιστορική αναδρομή του κινηματογραφόφιλου και πρώην προέδρου της Λέσχης Φίλων του κινηματογράφου Μάκης Θεοφιλάτος σχετικά με την νοσταλγική ταινία, μία παλαιότερη έμπνευσή μας πλέον υλοποιήθηκε!

#Sonia_Zoidou #Η_ΛΙΜΝΗ_ΤΩΝ_ΠΟΘΩΝ_1958 #La_LAGUNE_du_DESIR_1958

ψηφιακός σχεδιασμός Σφαέλος Γιάννης,

υλοποίηση από #31pluscrew,

φιλική υποστήριξη:
Gianis Papadogeorgos , κα Κυριακή σας ευχαριστούμε,
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιών Δόμησης Bilalis Mixalis ,
Νίκος Μυλωνας ανυψωτικά μηχανήματα ,
Paggio Delivery 

Η «Λίμνη των πόθων» προβλήθηκε στις αίθουσες τη σεζόν 1957-8 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς βγήκε 2η σε εισπράξεις με 110.194 εισιτήρια, ανάμεσα σε 31 ταινίες. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Ζερβού και το σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ τη μουσική υπέγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η ταινία έλαβε θετικά σχόλια για τα γυρίσματα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τα εντυπωσιακά πλάνα. Στη συντηρητική κοινωνία του ’50 προκάλεσαν αίσθηση οι ερωτικές σκηνές της Ζωίδου με τον Φούντα...