ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι – Γιορτές Εξόδου: Το πρόγραμμα των προσεχών ημέρων

Μεσολόγγι – Γιορτές Εξόδου: Το πρόγραμμα των προσεχών ημέρων

Μεσολόγγι – Γιορτές Εξόδου: Το πρόγραμμα των προσεχών ημέρων

Σήμερα, ημέρα Τρίτη 28 Μάρτιου και ώρα 8:30 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου θα πραγματοποιηθεί η «13η Συνάντηση της Διεθνούς Αδελφότητας των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων» κατά την οποία θα λάβει χώρα η Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: «Δημήτρης Μακρής ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού, ο Στρατηγός της Επανάστασης και οι 1326 αγωνιστές του», μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Αύριο, ημέρα Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι θα λάβειχώρα Αφιέρωμα στις Ηρωίδες του Μεσολογγίου, «Θαυμάζω τες Γυναίκες μας και στ’όνομα τους μνέω» Δ. Σολωμός. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Πνευματικό του Κέντρο και επιμελείται η Δρ. Ελένη Καρανικόλα – Τσουβέλα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Γιάννης Πανουκλιάς, το Εργαστήρι Συλλογικής Αφήγησης Μεσολογγίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου (ΣΔΕ).

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. εγκαινιάζεται η Έκθεση ιστορικών κειμηλίων  «200 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη» που συνδιοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο χώρο Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» από τις 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023.

Ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, θα λάβει χώρα ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης. Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκαν και συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιλιοθήκης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Τη «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ