ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου για την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών

Μεσολόγγι: Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου για την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών

Μεσολόγγι: Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου για την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών

Σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ι.Π Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου, Κώστα Λύρου και την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός, Εμποροβιομηχανικός Εργατικό Κέντρο κ.α.). Στη διάρκεια της συζητήθηκε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πέραν της υποβάθμισης της Δ.Ο.Υ., η υπολειτουργία, η μεταφορά ή το πιθανό κλείσιμο και άλλων δημόσιων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η ανάγκη, η κοινή αγωνία, να διατρανωθεί μέσω της συνεργασίας ένα κοινό μέτωπο, ώστε να προτάξουν πιο δυναμικά την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με το ΦΕΚ Β΄/5018/27-10-2021 το οποίο υπογράφεται από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γεώργιο Πιτσιλή, η Δ.Ε Αγγελοκάστρου και οι Δ.Κ Αρακύνθου και Μακρυνείας μεταφέρονται από την Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της φορολογικής ύλης για τη ΔΟΥ Μεσολογγίου, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, οριστικού κλεισίματος και η μεταφορά της στο Αγρίνιο.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να μπει φρένο στην υποβάθμιση της περιοχής.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι “η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο που της αναλογεί, για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση”.  “Δίπλα μας θέλουμε όλους τους φορείς, χρειαζόμαστε την συμμετοχή της κοινωνίας. Το Μεσολόγγι είναι η διοικητική πρωτεύουσα του Νομού και κάθε προσπάθεια υφαρπαγής υπηρεσιών θα βρίσκει αντιμέτωπους τον Δήμο και την κοινωνία”, συμπλήρωσε.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκληθεί διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού και να ακολουθήσουν συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr