ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Εθελοντικός καθαρισμός στην ανατολική Κλείσοβα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Εθελοντικός καθαρισμός στην ανατολική Κλείσοβα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Εθελοντικός καθαρισμός στην ανατολική Κλείσοβα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Λιμνοθάλασσα δεν είναι σκουπιδότοπος! Είναι ευθύνη μας η προστασία της.” είναι το ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες όσων συμμετείχαν χθες Κυριακή 14/6 στον πρώτο εθελοντικό καθαρισμό της λιμνοθάλασσας της Ανατολικής Κλείσοβας. στο Μεσολόγγι που έγινε με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας “ΠΕΡΙΚΑΛΛΕΑ ΛΙΜΝΗ”.

Μάλιστα σε ανακοίνωση των μελών της ομάδας για τη δράση που έγινε χθες τονίζεται:

“Δυστυχώς η κατάσταση έχει καταστεί επικίνδυνη για την υγεία μας και ντροπιαστική για όλους μας. Λόγω του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων που έχουν ριχτεί στα νερά της Ανατολικής Κλείσοβας, δεν κατέστη δυνατό να καθαριστεί έκταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων. Συλλέξαμε αλουμίνιο κάθε είδους, πλαστικά, λάστιχα και ζάντες αυτοκινήτων, γυάλινα μπουκάλια, παπούτσια, καπέλα, ακόμη και επικίνδυνα για την υγεία απόβλητα. Σύντομα θα συνεχίσουμε τον καθαρισμό του μέρους της Ανατολικής Κλείσοβας που δεν προλάβαμε σήμερα.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που συμμετείχαν στον καθαρισμό, καθώς και το Δήμο Μεσολογγίου και ειδικά την Αντιδήμαρχο Φόνη Μελαχρή για την υλική υποστήριξη της προσπάθειας μας.

Το περιβάλλον δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, όσο “μικρός” ή “μεγάλος” και αν νοιώθει, όσο πλούσιος ή φτωχός και αν είναι. Είναι καθήκον ΟΛΩΝ η προστασία του.

Η λιμνοθάλασσα είναι το κοινό μας σπίτι,

Η ομορφιά και η ζωή του τόπου μας.

Καταστρέφοντας την, καταστρέφουμε τη ζωή μας!”

messolonghinews.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr