ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Με επιτυχία η ημερίδα για το διαγωνισμό Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου “AgroInnoEco”

Μεσολόγγι: Με επιτυχία η ημερίδα για το διαγωνισμό Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου “AgroInnoEco”

Μεσολόγγι: Με επιτυχία η ημερίδα για το διαγωνισμό Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου “AgroInnoEco”

Την περασμένη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, με θέμα: «Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών του έργου AGROINNOECO στον τομέα της Αγροδιατροφής» από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Την Ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του ο κ. Χρήστος Τζομάκας, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος στην παρουσίαση του, τόνισε τον στόχο του έργου, ο οποίος είναι να προσδιορίσει μια μεθοδολογία που θα διευκολύνει τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Βαφείδης, από το Επιμελητήριο Αχαΐας, στην παρουσίαση του ανέπτυξε το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας του έργου, επισημαίνοντας τον μετέπειτα στόχο του έργου που αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της προ-θερμοκοιτίδας μετά το πέρας του έργου. Στην συνέχεια, παρουσίασε η κ. Μαρία Πετροπούλου, εκπρόσωπος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, η οποία αναφέρθηκε με συντομία στη  παρουσίαση του Διαγωνισμού καθώς και στις οδηγίες υποβολής συμμετοχής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές για τη προστιθέμενη αξία συμμετοχής στο Διαγωνισμό Καινοτομίας από τον κ.  Κωνσταντίνο Μεσιακάρη & την κ. Άρτεμις Αδάμη του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της AgroMist – Organic Vaping StartUp με αντικείμενο την αξιοποίηση αιθέριων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων στη παραγωγή υγρών αναπλήρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τέλος, ακολούθησε η παρουσίαση των καλών πρακτικών από την εμπειρία της κ. Αναστασίας Σμυρνιώτη, συνιδρυτή και παραγωγό προϊόντων της Misyrlou Soap.

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ Δήμου Μεσολογγίου

 

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ