ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Επιτυχημένο το πρώτο Multisport Festival του 2023 – Τιμήθηκαν οικογένειες παιδιών που έδωσαν ζωή (εικόνες)

Μεσολόγγι: Επιτυχημένο το πρώτο Multisport Festival του 2023 – Τιμήθηκαν οικογένειες παιδιών που έδωσαν ζωή (εικόνες)

Μεσολόγγι: Επιτυχημένο το πρώτο Multisport Festival του 2023 – Τιμήθηκαν οικογένειες παιδιών που έδωσαν ζωή (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε το πρώτο Multisport Festival του 2023 στο Μεσολόγγι. Συγκίνηση στις βραβεύσεις τριών οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους και δώρισαν τα όργανά τους.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξένησε το πρώτο Multisport Festival του 2023 με την ονομασία «Mesolongi Experience – Τρίαθλο Ζωής», μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με πλήθος συμμετεχόντων που διαγωνίστηκαν σε μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος της λιμνοθάλασσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη συνδιοργάνωση του Κολυμβητικού Συλλόγου Επιλέκτων, της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.Ο.Ν.Μ.), του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και περιλάμβανε αθλήματα τύπου Olympic triathlon, Sprint triathlon, Aquathlon sprint, Sprint/Olympic triathlon relay, Children triathlon, Children aquathlon.

Η μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή ήταν αφιερωμένη σε ένα ιερό σκοπό, την δωρεά οργάνων και για το λόγο αυτό, στο πέρας της εκδήλωσης βραβευτήκαν οι οικογένειες δημοτών που βρήκαν το σθένος και το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους δωρίζοντας ζωή σε συνάνθρωπους μας που είχαν ανάγκη.

Τιμώμενα πρόσωπα, ήταν οι τρεις οικογένειες οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από τη Σία Δημητρίου, Ελένη Πλακίδα-Τριανταφύλλου και Τόλη Σιάμο, γονείς που με τον θάνατο  των παιδιών τους, παρά τη θλίψη και τη στεναχώρια, βρήκαν το ψυχικό σθένος της προσφοράς και έδωσαν ζωή σε πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας. Γονείς Ηρώων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ενημέρωση του Δήμου Μεσολογγίου.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος φανερά συγκινημένος  αφού παρέδωσε τις πλακέτες ανέφερε: «Αντιλαμβάνομαι την πίκρα των συμπολιτών μου γιατί είμαι και εγώ πατέρας και με την ευκαιρία αυτής της διοργάνωσης θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω γιατί δίνουν παράδειγμα και σε όλους εμάς, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία, να σταματήσουμε να βλέπουμε το θέμα ως κάτι που δεν μας αφορά.

Η δωρεά οργάνων δίνει σε πολλούς συνανθρώπους μας το δικαίωμα να ζήσουν και θα πρέπει όλοι να είμαστε υπερασπιστές στο θέμα αυτό.

Επιπροσθέτως, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αθλητές από κάθε σημείο της Ελλάδας που ήρθαν στο Μεσολόγγι για αυτή την σπουδαία αθλητική διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός, διότι στόχος και επιδίωξη μας είναι ο δήμος μας να μπει στον χάρτη των μεγάλωνv διοργανώσεων και στον τομέα του αθλητισμού».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εντατικολόγος ιατρός του Νοσοκομείου του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, κ. Ανδρέας Ηλιάδης, γνωστός για τη συνολική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Νίκος Χατζής και πλήθος κόσμου.

 

Αμφιλοχία: Βρέθηκε οξειδωμένο βλήμα σε αγρόκτημα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ