ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου

Μεσολόγγι: Με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου

Μεσολόγγι: Με επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου 2022 στο Μεσολόγγι οι επετειακές εκδηλώσεις των φετινών Εορτών Εξόδου.

Από την «Διέξοδο» χθες και την εξαιρετική έκθεση του Νίκου Σιάμου στην Βυρωνική Εταιρεία σήμερα για την εκτενή αναφορά στον ρόλο και την προσφορά της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά» στον απελευθερωτικό αγώνα. Και από την Βυρωνική και τον Ιωάννη Ιάκωβο Μάγερ στους Ντοβαίους αγωνιστές, που ξεχώρισαν κατά τις πολιορκίες για την μαχητικότητα και την ανδρεία τους, όπως αποτυπώθηκε στο βιβλίο της Ανθής Παπαθανασίου με τίτλο «Ντοβαίοι καπεταναίοι του Ζυγού»-Ο Γενικός Αρχίατρος Αθηνών Ιωάννης Ν. Ντόβας «εις φιλοτιμίαν ηρωικών προγόνων» που παρουσιάστηκε στο κατάμεστο με κόσμο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Χθες επίσης έλαβε χώρα εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιστορική Έξοδο του Μεσολογγίου, από την Ένωση Αιτωλ/νων Περιστερίου «Η Έξοδος» στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου, όπου το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Τσώλος.

Αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 9 το πρωί με το Βιωματικό Εργαστήριο για τμήματα Δημοτικών Σχολείων « Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με τον Σπυρίδωνα Τρικούπη» (Χώρος Εκδήλωσης: Μουσείο Οικογενείας Τρικούπη) και συνεχίζεται στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, με ομιλία του Αλέξη Πολίτη, καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Με το σπαθί στο χέρι και με το τουφέκι – Ο Κασομούλης και η πολιορκία του Μεσολογγίου». Από τον δημοσιογράφο Μάγερ στον σπουδαίο Μακεδόνα αγωνιστή που συνέταξε την απόφαση της Εξόδου και με τα απομνημονεύματά του βοήθησε τα μέγιστα για να διασωθεί η ιστορική μνήμη της Εξόδου.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να βιαστούν για την υποβολή τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr