Μεσολόγγι: Επενδυτής στη μαρίνα - Ποιος φέρεται να αγοράζει το ποσοστό Αγγελόπουλου

Πληροφορίες ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου

Αν και χάνει το Μεσολόγγι υπηρεσίες, διατηρεί τα assets του. Το Αγρίνιο;

Σημαντικές εξελίξεις για τη μαρίνα Μεσολογγίου καθώς φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει το έργο και πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr μπαίνει νέος επενδυτής στην εταιρεία αγοράζοντας το ποσοστό του ενός μετόχου, του κ. Αγγελόπουλου.

Πρόκειται, με βάση αυτές τις πληροφορίες, για την εταιρεία Athenian Yachts, μια οικογενειακή επιχείρηση με πάνω από 43 χρόνια εμπειρία σε πωλήσεις, ναύλωση, διαχείριση και συντήρηση σκαφών και ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία Yachting.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι παύουν οι δικαστικές διενέξεις μεταξύ των δυο μετόχων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς θα γίνει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο ήταν το σημαντικότερο καθώς ο ένας εκ των μετόχων για πολύ καιρό δεν είχε ανταποκριθεί.

Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το Δήμο εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας Ντίνος Γιαννόπουλος που κατέλαβε την θέση του πρώην δημάρχου Κώστα Λύρου.

Επιχειρώντας μια πρώτη ανάγνωση της θετικής εξέλιξης, η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη λύση επιβίωσης πέρα από την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή. Δεδομένου ότι τα χρονικά όρια ήταν ασφυκτικά μετά την πίεση που της ασκήθηκε τα περασμένα χρόνια για να προχωρήσει η επένδυση εικάζεται ότι ο ένας εκ των μεγαλομετόχων χαμήλωσε τον πήχη των απαιτήσεων για να εγκαταλείψει και να μπορέσει να γίνει επιτέλους το έργο.

Η συνεργασία κυοφορούνταν καιρό και η κίνηση του Λιμενικού Ταμείου πέρυσι το καλοκαίρι να πει «ως εδώ και μη παρέκει», καταφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, επίσπευσε τις εξελίξεις.  Η αποχώρηση του ενός μεγαλομετόχου εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει την απαρχή για μια νέα εποχή στη μαρίνα.

Πηγή: aixmi-news.gr