Μεσολόγγι: Εν αναμονή νέου εντέλλεσθε για τα σκουπίδια

Την παράταση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων περιμένει ο Δήμος Μεσολογγίου.

xyta-mesologgiou

Την παράταση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των απορριμμάτων περιμένει ο Δήμος Μεσολογγίου.

Το φρένο που έβαλε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο διαγωνισμό για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ συνέπεσε χρονικά με τη λήξη της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Μεσολογγίου με το ΧΥΤΑ Παλαίρου για τη μεταφορά των απορριμμάτων εκεί.

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης του ΧΥΤΑ φαίνεται να μην είναι διατεθειμένος να δεχθεί εθελοντικά πρόσθετες ποσότητες απορριμμάτων.

Επί της ουσίας λοιπόν απαιτείται ένα νέο εντέλλεσθε προς το ΧΥΤΑ Παλαίρου μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και για να μην γεμίσουν και πάλι οι δρόμοι του Μεσολογγίου με σκουπίδια.

Ευχή όλων είναι αυτό το εντέλλεσθε να έρθει γρήγορα και σε κάθε περίπτωση πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ωστόσο υπογράμμισε αναφορικά με το διαγωνισμό για το ΧΥΤΑ πως «το να υπάρχει τρίμηνη καθυστέρηση με ανώνυμες καταγγελίες, δεν το συγχωρεί ούτε ο Θεός», ενώ επιφυλάχθηκε πως θα έρθει η ώρα να μιλήσει με ονόματα για τον «ανθρώπινο παράγοντα», που έπαιξε το ρόλο του στην καθυστέρηση του διαγωνισμού.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Ο Γιώργος Σταμάτης θυμήθηκε με αγάπη τα γενέθλια της μητέρας του Χριστιάνας