ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεσολόγγι: Ελεύθερος κατά συρροή διαρρήκτης με τον όρο να πάει σε πρόγραμμα απεξάρτησης

Μεσολόγγι: Ελεύθερος κατά συρροή διαρρήκτης με τον όρο να πάει σε πρόγραμμα απεξάρτησης

Μεσολόγγι: Ελεύθερος κατά συρροή διαρρήκτης με τον όρο να πάει σε πρόγραμμα απεξάρτησης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και πάλι σήμερα ο 32χρονος που έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Ο 32χρονος είναι κρατούμενος των φυλακών καθώς και στο παρελθόν έχει διαπράξει κλοπές και διαρρήξεις και η Ανακρίτρια Μεσολογγίου του επέβαλε εγγύηση της τάξης των 10.000 ευρώ, που φυσικά δεν πλήρωσε και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σήμερα επέστρεψε στο Μεσολόγγι φρουρούμενος, προκειμένου να δικαστεί για δυο, από τις δεκάδες κλοπές που έχει διαπράξει και του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 10 και 15 μηνών, καθώς πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στον νέο ποινικό κώδικα που εφαρμόζεται από τον περασμένο Ιούλιο όμως, υπάρχει διάταξη που αφορά τα εξαρτημένα άτομα, όπως είναι και ο συγκεκριμένος, που αντί να οδηγηθούν στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους, τους επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης.

Αυτό ακριβώς εφαρμόστηκε στον 32χρονο που υποχρεούται πλέον να παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο. Αν δεν τηρήσει αυτό τον περιοριστικό όρο φυσικά θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές.

Προφανώς ο νομοθέτης με αυτό θέλησε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους τοξικοεξαρτημένους, που συνήθως διαπράττουν κλοπές για την εξασφάλιση της δόσης τους. Τώρα δεν μένει παρά να δούμε και στην πράξη το αποτέλεσμα της διάταξης αυτής με την ευχή να καταφέρει να απαλλαγεί από την εξάρτησή του, τόσο ο συγκεκριμένος, όσο και άλλοι τοξικομανείς.

aixmi-news.gr

Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ο Απ. Μαρτζάκλης νέος Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Δυτικής Ελλάδας – Παραμένει στο Μεσολόγγι ο Γ. Νταλαχανης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr