ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού λόγω της κακοκαιρίας

Μεσολόγγι: Έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού λόγω της κακοκαιρίας

Μεσολόγγι: Έκτακτη συνεδρίαση Συντονιστικού λόγω της κακοκαιρίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού στο Μεσολόγγι απόψε Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, εν όψει επιδείνωσης του καιρού. Σε περίπτωση νέας πλημμύρας, καλούνται οι πολίτες που κινδυνεύουν να μεταβούν σε ξενοδοχείο της πόλης για να προστατευθούν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.   

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ενόψει της νέας κακοκαιρίας και σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες ώρες, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου,  συγκαλεί σήμερα στις 10.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με την συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και είμαστε συντονισμένοι με την Πολιτική Προστασίας και την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Τροχαία και τις εθελοντικές ομάδες και με σχέδιο και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τη νέα έκτακτη αυτή κατάσταση.

Ενδέχεται να προκληθούν και νέες πλημμύρες και αν υπάρξουν πολίτες που κινδυνεύουν μπορούν να μεταβούν στο ξενοδοχείο Liberty (τηλ. 2631028050) για να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ήδη 30 συμπολίτες μας που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους διαμένουν εκεί και σιτίζονται από το δήμο. Ήδη απέστειλα αίτημα επιχορήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών, στους πληγέντες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις-πλημμύρες, στις 3 Δεκεμβρίου 2021» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Ο δήμος συνιστά σε όλους:

1.- Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
2.- Να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα ερμητικά.
3.- Να ελέγξουν αν στις ταράτσες οι υδρορροές είναι βουλωμένες.
4.- Στερεώστε στα μπαλκόνια γλάστρες, μαζέψτε τις τέντες και στερεώστε άλλα αντικείμενα, που μπορεί να τα παρασύρει ο άνεμος.
5.- Όσοι βρίσκονται σε περιοχές, που έχουν πλημυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ρέματα και χειμάρρους να αποφεύγουν να παραμένουν σε υπόγειους, ημιϋπόγειους και ισόγειους χώρους.
6.- Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει πεζοί ή με όχημα, για κανένα λόγο.
7.- Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
8.- Μην μετακινείστε στις δασικές περιοχές και αποφεύγετε το κυνήγι αυτές τις ημέρες.
9.- Οι Αλιείς να αποφύγουν το ψάρεμα.

Κορονοϊός: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το 6 ημερών βρέφος στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ