ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολόγγι: Έκδηλη η αγωνία στη διαμαρτυρία κατοίκων από Γαλατά, Περιθώρι και Ευηνοχώρι για τη γέφυρα (video)

Μεσολόγγι: Έκδηλη η αγωνία στη διαμαρτυρία κατοίκων από Γαλατά, Περιθώρι και Ευηνοχώρι για τη γέφυρα (video)

Μεσολόγγι: Έκδηλη η αγωνία στη διαμαρτυρία κατοίκων από Γαλατά,  Περιθώρι και Ευηνοχώρι για τη γέφυρα (video)

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι για να διαμαρτυρηθούν βρέθηκαν κάτοικοι από Γαλατά,  Περιθώρι και και Ευηνοχώρι για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφή της γέφυρας από τα ορμητικά νερά του Εύηνου.

Όπως σημειώνει το nafpaktianews,gr τις εργασίες αποκατάστασης έχει αναλάβει το Yπουργείο Yποδομών και όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης  οι εργασίες της προσωρινής κατασκευής θα είχαν τελειώσει μέσα σε τέσσερις έως έξι μήνες από τη στιγμή που παρέλαβε το έργο το Υπουργείο ενώ η κατασκευή της κανονικής γέφυρας μέσα σε δύο χρόνια.

Ωστόσο ακόμη δεν έχουν αρχίσει εργασίες και η αγωνία των κατοίκων συνεχίζεται καθώς με την πρώτη νεροποντή το πρόχειρο πέρασμα παρασύρθηκε και σε λίγο αρχίζουν τα σχολεία. Το πρόβλημα αναμένεται να  ενταθεί καθώς οι κάτοικοι για να φτάσουν στον προορισμό τους θα χρειάζεται να διανύσουν 70 χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες που υπήρξαν για έναρξη των εργασιών περίπου στις 25/8 δεν επιβεβαιώθηκαν ωστόσο πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα ημερών η εγκατάσταση του εργολάβου. Ο χρόνος πιέζει οι κάτοικοι αγωνιούν.

Οι συγκεντρωμένοι συναντληθηκαν με τον  αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομμάτη από τον οποίο ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις  καθώς επρόκειτο για μια ειρηνική συγκέντρωση και συγχρόνως έναν κοινό αγώνα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δείτε βίντεο

Η θάλασσα συναντά τον ουρανό στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island – Δείτε LIVE

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ