ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Δεν εγκρίνουν την απόφαση του Δήμου για κλείσιμο των σχολείων τα Υπουργεία – Τι φοβούνται οι εκπαιδευτικοί

Μεσολόγγι: Δεν εγκρίνουν την απόφαση του Δήμου για κλείσιμο των σχολείων τα Υπουργεία – Τι φοβούνται οι εκπαιδευτικοί

Μεσολόγγι: Δεν εγκρίνουν την απόφαση του Δήμου για κλείσιμο των σχολείων τα Υπουργεία – Τι φοβούνται οι εκπαιδευτικοί

Κάθετα αντίθετα με την απόφαση του δημάρχου Μεσολογγίου Κ. Λύρου για τριήμερο κλείσιμο των σχολείων εμφανίζονται τα συναρμόδια Υπουργεία παρότι η σχετική απόφαση εφαρμόστηκε σήμερα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο  άμεσης επαναλειτουργίας των σχολείων δημιουργεί αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, όπως ανέφερε στον “Δυτικά Fm 92,8” ο Τάσος Σκαρμούτσος π. αιρετός ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορεί η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας να ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας ωστόσο η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων εφαρμόστηκε σήμερα στην πράξη.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας δημιουργεί αναστάτωση  στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε στη Δήμητρα Λαοπόδη ο κ. Σκαρμούτσος καθώς υπήρξε ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι τα σήμερα τα δημοτικά σχολεία έπρεπε να είναι ανοιχτά.  Σημείωσε ωστόσο ότι ότι ασκούνται πιέσεις να μην ανοίξουν γιατί αυτή την ώρα νοσούν πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και καθαρίστριες ενώ στην περίπτωση που λειτουργήσουν το 50% των γονέων δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Μεσολόγγι: Οι εκκλησίες «εκτίναξαν» τον κορωνοϊό – «Ουδέν σχόλιον» από τη Μητρόπολη (Video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr