ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιMεσολόγγι: Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Mεσολόγγι: Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Mεσολόγγι: Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Eνημέρωση για Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) Μεσολογγίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας  Περιβάλλοντος με τη συμβολή της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Μεσολογγίου  ως συντονιστής πανελλαδικά  των δράσεων των ΒΝ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α. για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οργάνωσε και υλοποιεί  μια σειρά δράσεων  με  σκοπό   την  ενημέρωση-  ευαισθητοποίηση   μικρών  και μεγάλων  σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Το Σάββατο ,06-05-2023  τα παιδιά , οι γονείς και οι παιδαγωγοί του Σταθμού, πραγματοποίησαν στο Παρατηρητήριο Κλείσοβας Ι.Π. Μεσολογγίου επανένταξη αποθεραπευόμενων  πουλιών (δύο γερακίνες) και Ορνιθοπαρατήρηση. Τα παιδιά αποχαιρέτησαν τις δύο γερακίνες λέγοντάς τους  δυνατά “ Πέτα ψηλά, εγώ στα χαμηλά τη φύση την φροντίζω!” Την ίδια ημέρα   επισκέφθηκαν  το Μουσείο Άλατος , τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. καθώς και το Λιμανάκι – Πάρκο Αιτωλικού.

Ο Σταθμός εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κύριο Ιωάννη Σελιμά, Προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, για την παραχώρηση ενημερωτικού έντυπου υλικού, το οποίο διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στην εκδρομή και στάλθηκε στους 26  ΒΝ.Σ. ανα την Ελλάδα καθώς και  στη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α.

Επίσης ευχαριστεί τον κύριο Νικόλαο Νούλα εθελοντή στην Ομάδα Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου και στην ΑΝΙΜΑ- Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής για την συμβολή του στην επανένταξη των αποθεραπευόμενων πουλιών καθώς και την κυρία Μαλβίνα Καρανίκα, μητέρα προνηπίου του σταθμού μας, υπάλληλο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου για την ενημέρωση των παιδιών και των ενηλίκων με θέμα “ Τα πουλιά της Λιμνοθάλασσας”.

Ο ΒΝ.Σ. Μεσολογγίου είναι ένας σταθμός ανοικτός στην κοινωνία, που πιστεύει στη βιωματική μάθηση ,ιδιαιτέρως στη μάθηση εντός της  φύσης με την ενεργή συμμετοχή  των γονέων .

Την Δευτέρα 15 Μαΐου η ομιλία της Ντίνας Κατσαρή για τους ετεροδημότες της Αιτωλοακαρνανίας στην Αθήνα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ