ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΜεσολόγγι: Δράσεις ευαισθητοποίησης για το Alzheimer από το ΚΑΠΗ και το Σωματείο «Φροντίζω»

Μεσολόγγι: Δράσεις ευαισθητοποίησης για το Alzheimer από το ΚΑΠΗ και το Σωματείο «Φροντίζω»

Μεσολόγγι: Δράσεις ευαισθητοποίησης για το Alzheimer από το ΚΑΠΗ και το Σωματείο «Φροντίζω»

Στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο Alzheimer αποσκοπεί το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Δήμου Μεσολογγίου και του Σωματείου «Φροντίζω» που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, με αξιόλογη συμμετοχή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο μήνας Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως μήνας αφιερωμένος στη Νόσο Alzheimer. Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «Γνωρίζω την άνοια, γνωρίζω τη
νόσο Alzheimer».

Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για τους τρόπους φροντίδας της «μνήμης» αλλά και την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση νευρογνωστικών διαταραχών από την Αλεξάνδρα Μάρκου, ψυχολόγο στο Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω», η οποία αναφέρθηκε ειδικότερα σε συμπτώματα,  διάγνωση, αντιμετώπιση και πρόληψη της νόσου και τον Δημήτριο Θεοδωρόπουλο, κοινωνικό λειτουργό – γενικό διευθυντή του Σωματείου «Φροντίζω», ο οποίος έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς κρατάμε τη μνήμη μας ενεργή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος ανέφερε ότι ο Δήμος μεριμνά, με τα μέσα που διαθέτει, στην ευαισθητοποίηση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer, η οποία συνιστά μια επίκαιρη και ραγδαία αυξανόμενη διαταραχή που σε συνάρτηση με την αύξηση του μέσου όρου ζωής επηρεάζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό
του πληθυσμού. Συνεχάρη την Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την σπουδαία δράση, αλλά και το Σωματείο «Φροντίζω» για την πολύτιμη συνδρομή του. Επίσης θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και για τον Μεσολογγίτη δημοσιογράφο, Συμεών Γκόρπα, «ψυχή» της έκθεσης γελοιογραφίας.

Έκθεση γελοιογραφίας

Το  ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και στην οποία προεδρεύει ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος, Συμεών Γκόρπας, συνδιοργανώνουν Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας στην αίθουσα του ΚΑΠΗμε θεματικό αντικείμενο τις οικογενειακές σχέσεις στην καθημερινότητά τους με τίτλο «Συντροφικότητα… με χιούμορ».

Την έκθεση πλαισιώνουν οι παράλληλες εκθέσεις: Λευκώματα Γελοιογραφίας – Σατιρικές εφημερίδες – Χιουμοριστικά περιοδικά απ’ όλο τον πλανήτη.

Δωρεάν τεστ μνήμης

Παράλληλα, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν δωρεάν τεστ μνήμης στο ΚΑΠΗ από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:30.

Για τη διεξαγωγή τεστ μνήμης απαιτείται ραντεβού για τον προγραμματισμό του οποίου μπορείτε να καλέσετε στο2631024660 ή στο 6947945859.

Nαύπακτος: Αναστάτωση από φωτιά σε λιοστάσι (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ