ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολόγγι: Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης του Κήπου των Ηρώων ύψους 350.000 ευρώ

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης του Κήπου των Ηρώων ύψους 350.000 ευρώ

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης του Κήπου των Ηρώων ύψους 350.000 ευρώ

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο ιστορικής και συναισθηματικής αξίας για το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στην Ι.Π Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, μετά από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Μεσολόγγι και το αίτημα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για να αντιμετωπιστεί το θέμα ως επείγον, η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχώρησε στην σύνταξη της σχετικής μελέτης.


Το έργο εν συνεχεία, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στις 20/9/2021 εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης, για την υλοποίηση του έργου, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εργασίες για την άρση των βλαβών τόσο της περίφραξης, με λιθοβολή, μεταλλικά κιγκλιδώματα και σπονδυλωτές λίθινες κολώνες στη Νότια και Δυτική πλευρά καθώς και του τείχους κτισμένου από ξηρολιθοδομή με ακανόνιστους λίθους στην Βόρεια και Ανατολική πλευρά του Κήπου καθώς και συντήρηση των γλυπτών μνημείων που βρίσκονται εντός.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αφού ευχαριστεί την υπουργό κ.  Μενδώνη, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γ. Παπανδρέου και τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη για την συνεργασία και το ενδιαφέρον τους τονίζει ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου ήταν επιτακτική ανάγκη γιατί το μνημείο έχει σημαντικές φθορές.

«Για όλους τους Έλληνες ο χώρος του Ταφείου των Ηρώων είναι ιερός. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε και κάνουμε το παν για να είναι στην κατάσταση που του αρμόζει. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εκπόνηση μελέτης φωτισμού που προχωράει…», καταλήγει ο Κώστας Λύρος.

Θέρμο: Εκλογές στον Εμπορικό Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr