ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Δημοπρατείται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Ξηλώνεται ο αμίαντος, μειώνονται οι διαρροές

Στις 8 Φεβρουαρίου δημοπρατείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών ίσως και δεκαετιών για το Μεσολόγγι.

Πρόκειται για την «Ύδρευση εσωτερικού δικτύου Μεσολογγίου» με  προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένονται να λυθούν πολλά προβλήματα υδροδότησης στο Μεσολόγγι και κυρίως θα γίνει ουσιαστικό βήμα για τη διάσωση της ΔΕΥΑΜ.

Κι αυτό διότι εκτός των άλλων θα αντιμετωπιστούν διαρροές και παράνομες συνδέσεις μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

Το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης από αμίαντο είναι εκτός από ακατάλληλο και πεπαλαιωμένο, με αποτέλεσμα να καταγράφονται τεράστιες διαρροές, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου ανέρχονται σε περισσότερο από 50% του νερού που καταναλώνεται…!

Όπως καταλαβαίνει κανείς εκτός από εξοικονόμηση νερού η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου θα καταφέρει με το έργο αυτό να μειώσει σημαντικά τα κόστη της και κυρίως το ενεργειακό της κόστος.

Επίσης με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη και θ’ απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες με ό,τι αυτό σημαίνει για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

81 χλμ δικτύου ύδρευσης!

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά:

α) στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης 81.610 μέτρων και

β) στην κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου ρύθμισης της πίεσης του δικτύου με DATA LOGER.

Το έργο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης με την αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου με σωλήνες HDPE και επιτυγχάνεται η καλύτερη διανομή του νερού αλλά και η λειτουργία μεγάλων τμημάτων δικτύου όταν υπάρχει βλάβη.

Μειώνει επίσης της απώλειες και τις διαρροές αφού θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες από HDPE υλικό πιο στεγανό και ανθεκτικό.

Αποκτά καλύτερη λειτουργικότητα αφού θα χρησιμοποιηθούν εξαρτήματα ρύθμισης όπως δικλείδες αλλά και εξαρτήματα καλύτερης λειτουργίας όπως εκκενώσεις και αεριαγωγού καθώς και κρουνοί πυρόσβεσης.

Βελτιώνει την ποιότητα ζωής με την αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου με σωλήνες HDPE.

Ξεμπλοκάρει η ανάπλαση της οδού Ναυπάκτου

Η ανάπλαση των οδών Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου, είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Μεσολόγγι, που προγραμματίζεται από το Δήμο. Οι διαδικασίες ωρίμανσής του όμως καθυστέρησαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως ο «Γολγοθάς» τελειώνει…

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κ. Λύρος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το έργο γρήγορα θα μπει στην τελική φάση και θα λάβει το δρόμο της υλοποίησης.

Όπως ανέφερε εκτός από την πανδημία που το προηγούμενο διάστημα επέφερε αρκετές καθυστερήσεις, είχε ανακύψει ζήτημα και με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, που ζήτησε να γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη.

Ενημερώνοντας το Σώμα ο Κ. Λύρος σημείωσε με νόημα ότι οι διαδικασίες ωρίμανσης των έργων παραμένουν ένα καρκίνωμα της γραφειοκρατίας που θα πρέπει να σπάσει…

Η «Βελτίωση – Ανάπλαση Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου στο τμήμα 1η είσοδος Μεσολογγίου έως 2ο Λύκειο» θα έχει πολύ μεγάλη ακτίνα καθώς ξεκινά από την πρώτη είσοδο του Μεσολογγίου από Ανατολάς, δηλαδή από το ύψος του παλιού Lidl και καταλήγει στο 2ο Λύκειο, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Σε αυτή την απόσταση, μήκους πάνω από 4 χλμ., θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης των οδικών αξόνων, κατασκευή νέων κόμβων, φωτισμός, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι κ.λπ.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πλεύρης: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr