ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Διάλεξη της Μαρίας Γκασούκα για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες απόψε στο Κτίριο Χρυσόγελου

Μεσολόγγι: Διάλεξη της Μαρίας Γκασούκα για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες απόψε στο Κτίριο Χρυσόγελου

Μεσολόγγι: Διάλεξη της Μαρίας Γκασούκα για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες απόψε στο Κτίριο Χρυσόγελου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών σας προσκαλούν στη διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρίας Γκασούκα με θέμα «Ο πολιτισμός και η δημοκρατία σε υποχώρηση: έμφυλη βία, κοινωνικές πρακτικές, γυναικοκτονίες».

Η εν λόγω διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου του 2022 και ώρα 19:00 στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Η Μαρία Γκασούκα , με καταγωγή από την Κατοχή Ι.Π Μεσολογγίου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, πρώην Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης –  Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, συγγραφέας είκοσι βιβλίων στο πεδίο του Φύλου και του Πολιτισμού, της Λαογραφίας και της Εκπαίδευσης «θίγει» το θέμα της έμφυλης βίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας των γυναικών αναφερόμενη στις μορφές της, αλλά και στην σημασία της καθιέρωσης του όρου γυναικοκτονία.

Η διάλεξη θα εμπλουτιστεί καλλιτεχνικά με τις εκτελέσεις μουσικών κομματιών από τον Γιάννη Πανουκλιά.

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ- ΠΕ Αιτ/νιας με στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνικής συνείδησης σε θέματα που αφορούν την ευαίσθητη, κοινωνική ομάδα των γυναικών, την αρμονική συμβίωση των πολιτών και τον σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ο.Η.Ε για την εξάλειψη της βίας απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Human Rights 360: Εισαγγελική έρευνα για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ