ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολόγγι: Δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Μεσολόγγι: Δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Μεσολόγγι: Δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Θετικά αποτιμώνται οι δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την επαναλειτουργία του στρατοπέδου του Μεσολογγίου ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη (31.05.22) ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, παρουσία και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη,  όπως αναφέρεται σε ενημέρωση του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία έγινε στο Υπουργείο, ο Κώστας Λύρος ενημέρωσε τον κ. Παναγιωτόπουλο για θέματα του Δήμου, αρμοδιότητας του Υπουργείου και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου του Μεσολογγίου, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

 

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα αυτό ο δήμαρχος είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό (με αρ. πρωτ.:7981) από τον Φεβρουάριο του 2022 ζητώντας την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου καθώς αποτελεί αναπόσπαστο και δυναμικό τμήμα της κοινωνίας του Δήμου αλλά και κομμάτι της ζωντανής και σύγχρονης ιστορίας του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου, επιβεβαίωσε ότι πράγματι σχεδιάζεται η επαναλειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και όταν αυτό γίνει, το Μεσολόγγι είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον υπουργό που αναγνωρίζει εμπράκτως την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΚΕΝ Μεσολογγίου και ανέφερε ότι «το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος του, διαθέτει άριστες υποδομές και μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή προσαρμογή και την άριστη εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων. Πέραν τούτου με την επαναλειτουργία του ΚΕΝ τιμάται η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, μια πόλη η οποία έμεινε στην ιστορία για το απαράμιλλο θάρρος των αγωνιστών και όσων βρέθηκαν μέσα από τα τείχη της με την Ηρωική Έξοδο».

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραγκούνη για τη συνάντηση

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 31/5/2022 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κώστας Καραγκούνης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο με τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. ΝίκοΠαναγιωτόπουλο.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το θέμα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου του Μεσολογγίου 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τόσο τον κ. Καραγκούνη όσο και τον κ. Λύρο ότι πράγματι σχεδιάζεται από το ΥΠΕΘΑ η επαναλειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και δεσμεύτηκε ότι όταν αυτός ο σχεδιασμός ολοκληρωθεί το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων θα επαναλειτουργήσει.

Τέλος ο βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λύρος ευχαρίστησαν τον Υπουργό που αναγνωρίζει εμπράκτως την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του ΚΕΝ Μεσολογγίου το οποίο διαθέτει άριστες υποδομές και μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή προσαρμογή και την άριστη εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

Θέρμο: Με επιτυχία η πρώτη δράση της πρωτοβουλίας για τη Λίμνη Τριχωνίδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ