ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεσολόγγι: Δέκα ανήλικοι, ανάμεσά τους και 11χρονος, σε συμμορίες Ρομά που εξαρθρώθηκαν – Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές

Μεσολόγγι: Δέκα ανήλικοι, ανάμεσά τους και 11χρονος, σε συμμορίες Ρομά που εξαρθρώθηκαν – Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές

Μεσολόγγι: Δέκα ανήλικοι, ανάμεσά τους και 11χρονος,  σε συμμορίες Ρομά που εξαρθρώθηκαν –  Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές

Αντί να πηγαίνουν στο σχολείο έκαναν “πρακτική εξάσκηση” στις κλοπές 10 από τους συνολικά 14 Ρομά οι οποίοι συμμετείχαν σε συμμορίες  που έκλεβαν σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι.

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, η δράση δυο συμμοριών, τα μέλη της οποίας ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα στο Μεσολόγγι, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκαν δυο δικογραφίες σε βάρος δεκατεσσάρων ημεδαπών, μεταξύ των οποίων δέκα ανήλικοι, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης κλοπών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών, που είχαν διαπράξει οι δύο συμμορίες από τον Αύγουστο του έτους 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 σε οχήματα, οικίες και καταστήματα στο Μεσολόγγι.

Ως προς την μεθοδολογία των δυο συμμοριών, επισημαίνεται ότι δρούσαν με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους, κυρίως βραδινές ώρες, ενώ είτε επέλεγαν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες, είτε διερρήγνυαν με αιχμηρό αντικείμενο τους στόχους που επέλεγαν κάθε φορά.

Σε ότι αφορά την πρώτη συμμορία , ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά ανηλίκων ημεδαπών, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της πρώτης συμμορίας διέπραξαν συνολικά έξι κλοπές σε οχήματα και μια σε οικία (εκ των οποίων μια απόπειρα), κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, 51 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες, μπαταρίες αυτοκινήτου, ένα κλαδευτικό αλυσοπρίονο και ένα ρολόι.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία , ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά ημεδαπών, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της δεύτερης συμμορίας διέπραξαν επίσης τρεις κλοπές σε οχήματα, δυο σε καταστήματα και μια σε οικία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 2.550 ευρώ, ένα αλυσοπρίονο, προϊόντα και έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι οι δυο συμμορίες αποκόμισαν από την διάπραξη των κλοπών παράνομο περιουσιακό όφελός, το οποίο ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.

Οι δυο δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Παλαιό Φάληρο: Με δυο μαχαιριές στην καρδιά σκότωσε τη μητέρα του, έκοψε τις φλέβες του και έβαλε φωτιά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →