ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεσολόγγι: Αθωώθηκε ο Αρχιμουσικός του «Ιωσήφ Ρωγών» Δ. Μανωλάτος

Μεσολόγγι: Αθωώθηκε ο Αρχιμουσικός του «Ιωσήφ Ρωγών» Δ. Μανωλάτος

Μεσολόγγι: Αθωώθηκε ο Αρχιμουσικός του «Ιωσήφ Ρωγών» Δ. Μανωλάτος

Αθώος κρίθηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου ο Αρχιμουσικός του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» Δημήτρης Μανωλάτος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το συμβάν που είχε γίνει πέρυσι κατά την διάρκεια προβολής ιστορικού υλικού στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος για να το παρακολουθήσει, παρόλο που δεν ήταν εκδήλωση ανοικτή για το κοινό.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης του κόσμου, η αστυνομία πήγε στο σημείο και συνέλαβε τον κ. Μανωλάτο ως διοργανωτή, με αποτέλεσμα σήμερα Τετάρτη να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Υπεύθυνος θεωρήθηκε και ο πρόεδρος του «Ιωσήφ Ρωγών» Νεκτάριος Ζησιμόπουλος, για τον οποίο εκκρεμεί διαδικασία στο Ναυτοδικείο διότι είναι Λιμενικός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, τόσο από τον κατηγορούμενο, όσο και από τον συνήγορο υπεράσπισης Κώστα Ζησιμόπουλο, ο κ. Μανωλάτος, αφενός δεν ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση, καθώς η πρωτοβουλία αυτής άνηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου και αφετέρου δεν είχε την δυνατότητα να απομακρύνει τον κόσμο.

Επιπλέον είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή είχαν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα γύρω από τον χώρο της προβολής, προκειμένου να μην εισέλθει κόσμος, ενώ είχε γνωστοποιηθεί και στην αστυνομία.

Ο κόσμος βρισκόταν έξω από τα κιγκλιδώματα χωρίς φυσικά να έχει προσκληθεί.

Σημαντικό ήταν και το σημείο που ανέφερε ο συνήγορος ότι η αστυνομία πήγε κατευθείαν στον υπεύθυνο του «Ιωσήφ Ρωγών» χωρίς να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες για μη χρήση μάσκας, καθώς πολλοί δεν φορούσαν, και για συνωστισμό.

Κατόπιν όλων αυτών το Δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κ. Μανωλάτος δεν έφερε καμία ευθύνη, αφού ο «Ιωσήφ Ρωγών» ήταν συντελεστής και όχι διοργανωτής της προβολής του ιστορικού υλικού,  και τον έκρινε αθώο, χωρίς μάλιστα να εξεταστούν και οι μάρτυρες, καθώς δεν προέκυψε λόγος.

aixmi-news.gr 

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά στην Αμφιλοχία”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ