ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜεσολόγγι: Αρχίζει η ριζική ανακαίνιση στο Τρικούπειο – Μετατρέπεται σε συνεδριακό κέντρο

Μεσολόγγι: Αρχίζει η ριζική ανακαίνιση στο Τρικούπειο – Μετατρέπεται σε συνεδριακό κέντρο

Μεσολόγγι: Αρχίζει η ριζική ανακαίνιση στο Τρικούπειο – Μετατρέπεται σε συνεδριακό κέντρο

Αναδείχθηκε ανάδοχος για το μεγάλο έργο ανακατασκευής του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Μεσολογγίου.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αφού πλέον ξεκινούν οι εργασίες στο ιστορικό αυτό κτίριο και της μετατροπής του σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

Ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος σε δηλώσεις του ανέφερε σχετικά  «Ένα βήμα εμπρός προς την πολύπλευρη αξιοποίησή του κάνει το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο,  καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος που θα βάλει μπρος τις εργασίες για το μεγάλο αυτό  έργο». Μετράμε  αντίστροφα  ώστε να αποκτήσουμε πλέον ένα αντάξιο τηςπόλης μας  και του πολιτισμού μας  χώρο εκδηλώσεων και δράσεων. Να διασώσουμε  το ζωντανό αυτό  κομμάτι της  ιστορίας μας. Ένα έργο ικανό να
αλλάξει την ζωή μας. Το  στοίχημα της Δημοτικής Αρχής για  το Τρικούπειο  κερδήθηκε! Με σταθερά βήματα βαδίζουμε υλοποιώντας οράματα που κάποτε φαίνονταν μακρινά!».

Με το έργο αυτό δεν θα αποκατασταθεί απλά και μόνο το κτίριο, αλλά θα ανακαινιστεί πλήρως και θα  μετατραπεί σε  ένα σύγχρονο  διευρυμένο (335 θέσεων) συνεδριακό κέντρο με παράλληλες αίθουσες, μουσείο, βιβλιοθήκη, αίθουσα συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων καθώς και βοηθητικούς χώρους με πλήρη  πρόβλεψη για ΑμεΑ.

Συνοπτικά το έργο αυτό έρχεται να αναβαθμίσει το κτιριακό απόθεμα και να προσδώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση. Μια αναπτυξιακή ώθηση στην κατεύθυνση που  η πόλη  διατηρεί συγκριτικό πλεονέκτημα: τον  πολιτισμό, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μια παραμυθένια άμαξα ελπίδας για 15χρονη μαθήτρια στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ