ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Άρχισαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του ανοιχτού θεάτρου (εικόνες)

Μεσολόγγι: Άρχισαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του ανοιχτού θεάτρου (εικόνες)

Μεσολόγγι: Άρχισαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του ανοιχτού θεάτρου (εικόνες)

Άρχισαν στο Μεσολόγγι οι εργασίες για την ανακατασκευή του ανοιχτού θεάτρου, ενός εμβληματικού έργου ανάπλασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου, σήμερα (04.05.22), πρώτη ημέρα των εργασιών οι μπουλντόζες μπήκαν στο χώρο και ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου που προβλέπει τη διαμόρφωση και βελτίωση του θεάτρου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου πρασίνου.

Το σχέδιο του θεάτρου που θα δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι

Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί συνολικά η εικόνα στο «Δασάκι» που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και τόπο συνάντησης για τους Μεσολογγίτες, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εργασίες ξεκίνησαν παρουσία του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου ο οποίος φανερά ικανοποιημένος δήλωσε:

 

«Είναι μια εξέλιξη που έρχεται ως επιβράβευση των προσπαθειών μας εδώ και πολλούς μήνες, προκειμένου ο Δήμος μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού. Σε ελάχιστο χρόνο, με πρωτόγνωρους ρυθμούς για τα γραφειοκρατικά δεδομένα αλλά και λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε πλέον στο στάδιο έναρξης των εργασιών».

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η παρέμβαση προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή του θεάτρου και την αύξηση της χωρητικότητάς του ενώ παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στον περιβάλλοντα χώρο.

Πιο αναλυτικά θα κατασκευαστεί νέο τμήμα κερκίδων ώστε η συνολική χωρητικότητα να ανέλθει σε 750 άτομα από 500 που είναι σήμερα.

Για την ολοκλήρωση της φάσης της ανάπλασης προβλέπονται:

  • Ένα ενιαίο κτιριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του θεάτρου και θα περιλαμβάνει: εκδοτήρια εισιτηρίων, εντευκτήριο – κυλικείο, καμαρίνια για τους ηθοποιούς, τουαλέτες για το κοινό και διαφορετικές τουαλέτες για τους ηθοποιούς
  • Κατασκευή επιπλέον σειρών κερκίδων για τη διεύρυνση της χωρητικότητας
  • Κατασκευή νέας πτέρυγας με επιπλέον κερκίδες στα ανατολικά των υπαρχόντων και αποθηκευτικό χώρο κάτω από αυτές
  • Μικρό κτίριο στο δυτικό τμήμα των κερκίδων που θα καλύπτει τις ανάγκες φωτισμού των σκηνικών και ηλεκτρολογικής υποστήριξης αυτών και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για τη μηχανή προβολής κινηματογράφου
  • Διαμόρφωση και κατασκευή σκηνής με τη κατασκευή κοίλου τοίχου με ανοίγματα για την είσοδο των ηθοποιών στο χώρο της ορχήστρας

Η τοποθέτηση των κτιρίων στο χώρο και το σχήμα της κάτοψης του θεάτρου έγινε με γνώμονα τις θεάσεις του φυσικού περιβάλλοντος (Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου) και κυρίως τη θέα προς το νότο, με κύριο μέλημα να μη διαταραχθεί η υπάρχουσα κατάσταση του πρασίνου διατηρώντας όλα τα δένδρα (ευκάλυπτους) που ήταν ήδη φυτεμένα. Γύρω από το Θέατρο θα φυτευτούν νέα δένδρα και λουλούδια.

Η σημασία διατήρησης της υπάρχουσας όψης πρασίνου της περιοχής, που άλλωστε της δίνει και το τοπωνύμιο «Δασάκι» κρίθηκε σημαντική και κατά το σχεδιασμό θα διατηρηθούν τα δέντρα των ευκαλύπτων που υπάρχουν στην περιοχή. Μόνη εξαίρεση στο παραπάνω αποτελούν λιγοστά δέντρα περιμετρικά του θερινού Θεάτρου, που για λόγους στατικότητας θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν από δέντρα των οποίων το ριζικό σύστημα δεν δημιουργεί προβλήματα στατικότητας.

Ο σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα να εξυπηρετεί και τις ανάγκες ατόμων ΑΜΕΑ, επομένως θα υπάρχουν θέσεις στις κερκίδες και ειδικά κατασκευασμένες τουαλέτες στο κτιριακό συγκρότημα του θεάτρου, ράμπες για την εύκολη προσέγγιση του χώρου από άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο και ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας στα πλακόστρωτα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η διαμόρφωση και βελτίωση του χώρου ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών στις υπάρχουσες υποδομές.

Νέα Μητρόπολη στο Αγρίνιο: Αναμένεται άμεσα η υπογραφή από το Υπουργείο Παιδείας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →