Μεσολόγγι: Αποθέωση στην «Φιλαρμονική Πανδαισία» για τις Φιλαρμονικές του Δήμου

Οι εκδηλώσεις του ο Δήμου Μεσολογγίου στα πλαίσια των Εορτών της Εξόδου συνεχίζονται σήμερα με την μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει», του Συνθέτη Δημήτρη Μαραμή

<p>filarmonikes-mesologgi</p>

Την αποθέωση εκατοντάδων μουσικόφιλων γνώρισαν οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που συμμετείχαν στην «Φιλαρμονική Πανδαισία» που πραγματοποιήθηκε απόψε Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, σε διοργάνωση του Δήμου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης», με Αρχιμουσικό τον κ. Δημήτρη Τσιάντα, ο Μουσικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», με Αρχιμουσικό τον κ. Δημήτρη Μανωλάτο και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», με Αρχιμουσικό τον κ. Μάκη Κουτσαγγέλη, πραγματοποίησαν μια μοναδική συναυλία, παίζοντας αγαπημένα μουσικά κομμάτια και κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που κατέκλεισε την αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 198η επέτειο από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, συνεχίζεται με μια ακόμη μουσική εκδήλωση, σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου. Στις 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διοργανώνει την μουσική παράσταση «Όποιος πεθάνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει», του Συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί και καταξιωμένοι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης στο τραγούδι, Μαρίνα Καλογήρου στην απαγγελία, με τον ίδιο τονΣυνθέτη στο πιάνο και τη Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: Ο Βασίλης Παπασάϊκας για το θέμα «Τέχνη και Πολιτισμός» (εικόνες & βίντεο)

Ο Γλύπτης Βασίλης Παπασάϊκας μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Απριλίου 2024 στο Παπαστράτειο Μέγαρο με θέμα: «Τέχνη και Πολιτισμός»