ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΜεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια προτομής του πρωτοπόρου ιατρού Ιωάννη Λυκούδη στις 28/05

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια προτομής του πρωτοπόρου ιατρού Ιωάννη Λυκούδη στις 28/05

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια προτομής του πρωτοπόρου ιατρού Ιωάννη Λυκούδη στις 28/05

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος της πόλης θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του επιφανούς Μεσολογγίτη ιατρού και αείμνηστου δημάρχου Ιωάννη Λυκούδη. 

Όπως αναφέρει gastro-care.gr, ο Ιωάννης Λυκούδης υπήρξε ο πρώτος ιατρός στην ιστορία που απέδειξε ότι το έλκος στομάχου, που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους από την εποχή του Ιπποκράτη, δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα που προκαλείται από μικρόβιο. Η πικρία του ωστόσο για το χαμένο Νόμπελ που δεν πήρε για το “μαγικό” σκεύασμα που έδινε σε χιλιάδες ανθρώπους  ήταν κάτι που τον πλήγωσε πολύ.

Ο Ιωάννης Λυκούδης πέθανε στο Μεσολόγγι το 1980, πικραμένος για την αντιμετώπιση που είχε από την Πολιτεία και τους συναδέλφους του, αλλά σίγουρος πως αργά η γρήγορα θα αποδειχθεί ότι είχε δίκιο. Είναι χαρακτηριστικό της πίστης του αυτής ότι λίγο πριν πεθάνει, απευθυνόμενος στους δικούς του ανθρώπους, είπε: «Να μου το φέρετε στον τάφο μου, όταν ανακαλυφθεί ότι είχα δίκιο».

Κώστας Λύρος: «Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ξέρει να τιμά όλους όσους αγωνίσθηκαν προσέφεραν και προσφέρουν στον τόπο τους».

Μία εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 στη Πλατεία Διονυσίου Σολωμού στο Μεσολόγγι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Πρόκειται για τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός άξιου τέκνου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, πρωτοπόρου για την εποχή του επιστήμονα, του αείμνηστου Ιατρού και Δημάρχου, Ιωάννη Λυκούδη.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το «παρών» ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, μέλη της οικογενείας του καθώς επίσης και πολλοί Μεσολογγίτες.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον αείμνηστο Ιωάννη Λυκούδη, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

Δείτε την πρόσκληση: 

Μεσολόγγι: Με επιτυχία η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Η χώρα των πουλιών»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ