ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜεσολόγγι: Ανοίγει τις πύλες του το “Ξενοκράτειο”- Παρουσιάστηκε το έργο της Ολ. Βικάτου για το αρχαιολογικό μουσείο

Μεσολόγγι: Ανοίγει τις πύλες του το “Ξενοκράτειο”- Παρουσιάστηκε το έργο της Ολ. Βικάτου για το αρχαιολογικό μουσείο

Μεσολόγγι: Ανοίγει τις πύλες του το “Ξενοκράτειο”- Παρουσιάστηκε το έργο της Ολ. Βικάτου για το αρχαιολογικό μουσείο

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 θα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι,  όπως ανακοίνωσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, αρχαιολόγος δρ. Ολυμπία Βικάτου, κατά την παρουσίαση του  αφιερωματικού της τόμου για το νέα μουσείο.

Η νέος αφιερωματικός τόμος «Ξενοκράτειον – Το Αρχαιολόγικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», ο οποίος εκδίδεται από τις Εκδόσεις Ολκός, αποτελεί έργο της κ. Ολυμπίας Βικάτου και, όπως αναφέρει το mesolonhginews.gr , παρουσιάζει για πρώτη φορά τον ξεχωριστό αρχαιολογικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά της Αιτωλοακαρνανίας.

Μέσα από τις σελίδες του τόμου, ο αναγνώστης ανακαλύπτει σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και συλλογές μεγάλου χρονικού και θεματικού εύρους, από τους προϊστορικούς έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους, αντιπροσωπευτικές των φύλων που κατοίκησαν την περιοχή. Ευρήματα που στεγάζονται πλέον στο «Ξενοκράτειον», ένα διατηρητέο νεοκλασικό οικοδόμημα που αποτελεί τοπόσημο του Μεσολογγίου και φιλοξενεί σήμερα το νεοσύστατο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Ο αφιερωματικός τόμος «Ξενοκράτειον – Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», όπως και άλλες εκδόσεις της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων» θα διανεμηθεί δωρεάν σε αρχαιολογικά τμήματα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ξένες αρχαιολογικές σχολές και ινστιτούτα, όπως επίσης και σε επιλεγμένες εγχώριες και διεθνείς βιβλιοθήκες και οργανισμούς.

Η παρουσίαση αρχίζει στο 21ο λεπτό:

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Δημιούργησε πύλη ανοιχτών δεδομένων -Διαδικτυακή παρουσίαση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ