Έχει το Μεσολόγγι άλλο επιχείρημα πέραν της πρωτεύουσας;

Έχει το Μεσολόγγι άλλο επιχείρημα πέραν της πρωτεύουσας; - Μέχρι την ΕΣΗΕΑ φθάνει το θέμα του Πρωτοδικείου το Μεσολόγγι

<p>mesologi</p>

Έχει το Μεσολόγγι άλλο επιχείρημα πέραν της πρωτεύουσας; - Μέχρι την ΕΣΗΕΑ φθάνει το θέμα του Πρωτοδικείου το Μεσολόγγι

Πανελλήνια διάσταση και προβολή επιχειρούν να δώσουν Δήμος, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Μεσολογγίου στο αίτημά τους να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου ως κεντρικό και για το λόγο αυτό προγραμμάτισαν να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα διαλέξεων της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στις 12 το μεσημέρι.

Σκοπός της συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση, είναι «η ενημέρωση του κοινού περί του δικαίου και της αναγκαιότητας διατήρησης του Πρωτοδικείου ως Κεντρικού της Αιτωλοακαρνανίας, όπως αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου για όλα ανεξαιρέτως τα Πρωτοδικεία που εδρεύουν στις έδρες Περιφερειακών Ενοτήτων».

Με αυτή την διατύπωση βέβαια οι φορείς του Μεσολογγίου ζητούν ουσιαστικά την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου του Αγρινίου σε περιφερειακό… Και για τα περιφερειακά πρωτοδικεία η εκτίμηση του συνόλου του νομικού κόσμου της χώρας, ασχέτως όσων λέει το Υπουργείο, είναι ότι λίγα χρόνια αργότερα θα οδεύσουν σε οριστικό κλείσιμο. Υποτίθεται ότι το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν δύο Πρωτοδικεία ως έχουν, δηλαδή ανέγγιχτα από το νέο δικαστικό χάρτη. Ωστόσο από πολύ νωρίς οι φορείς του Μεσολογγίου μπήκαν στη διαδικασία να συζητούν με τη λογική του Υπουργείου για ένα κεντρικό Πρωτοδικείο ανά νόμο προβάλλοντας το γεγονός ότι το Μεσολόγγι είναι η πρωτεύουσα του νομού…  Έχει το Μεσολόγγι άλλο επιχείρημα πέραν της πρωτεύουσας, είναι η ερώτηση που προκύπτει από το κάλεσμα των φορέων.

Εφημερίδα Συνείδηση

Στη «μάχη» των ευρωεκλογών η Δώρα Αυγέρη – Aποχωρεί από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ