ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεσολόγγι – Αιτωλικό: «Έκρηξη» κλοπών

Μεσολόγγι – Αιτωλικό: «Έκρηξη» κλοπών

Μεσολόγγι – Αιτωλικό: «Έκρηξη» κλοπών

Μεσολόγγι – Αιτωλικό: «Έκρηξη» κλοπών. Κλοπές και βανδαλισμοί της δημόσιας περιουσίας καθημερινά είναι στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση” , σύμφωνα με την οποία η αστυνομία είναι προβληματική λόγω ελλείψεων προσωπικού. Την ίδια στιγμή ο Νίκος Καραπάνος τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα: “η συμπεριφορά ελάχιστων Ρομά δημιουργεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία αλλά και τους υπόλοιπους Ρομά”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Καζάνι που βράζει» είναι η περιοχή του Μεσολογγίου μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών που καταγράφονται το τελευταίο περίπου δεκαήμερο στην περιοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα ήταν καλύτερα, αντιθέτως!

Οι κάτοικοι απελπισμένοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τη περιουσίας τους. Μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα περιστατικά, από την κλοπή ζακετών και φο μπιζού, από τσάντες μαθητριών στο κέντρο της πόλης, μέχρι και κλοπές εργαλείων μεγάλης αξίας, αλλά και απόπειρες κλοπών περιφράξεων ακόμη και κτιρίων φορέων της πόλης!

Βάσει των συλλήψεων που έχουν γίνει προκύπτει πως οι συγκεκριμένες τουλάχιστον κλοπές στις οποίες προέβη η τοπική Αστυνομία οι δράστες των κλοπών ήταν Ρομά.

Όπως αναφέρει και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ναι μεν οι κλοπές που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου συμβαίνουν από Ρομά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως για τις συμπεριφορές αυτές ευθύνονται όλοι οι Ρομά.

Ο πληθυσμός των Ρομά στην περιοχή είναι αυξημένος, αλλά λίγοι εξ αυτών είναι όσοι κάνουν τέτοιες ενέργειες και με τη συμπεριφορά τους δυσκολεύουν τη ζωή και των υπολοίπων, καθώς αυτόματα τους κάνουν δακτυλοδεικτούμενους.

Η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου ήδη έχει ξεκινήσει σειρά επαφών για να βοηθήσει προς την κατεύθυνση να εξομαλυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατάσταση. Ο κ. Καραπάνος μιλώντας στη «Σ» ανέπτυξε πλήρως το ζήτημα τονίζοντας:

Μεσολόγγι - Αιτωλικό: «Έκρηξη» κλοπών
Ο Νίκος Καραπάνος

«το τελευταίο χρονικό διάστημα, περίπου τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα στις κλοπές, χωρίς να σημαίνει πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν συνέβαινε αυτό, αντιθέτως μάλιστα, αλλά τις μέρες αυτές το φαινόμενο «φούντωσε».

Σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αυξημένη τιμή των μετάλλων. Επίσης, ρόλο παίζει η αστυνόμευση στην περιοχή. Εκ των βασικότερων παραγόντων είναι η μειωμένη δύναμη της τοπικής αστυνομίας.

Πολλοί αστυνομικοί να είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες εκτός νομού, συνεπώς, είναι που είναι λίγοι οι αστυνομικοί στην περιοχή, υπάρχει και αυτό.

Φεύγουν δηλαδή άτομα από την τοπική αστυνομία για να ενισχύσουν άλλες περιοχές, που θεωρητικά έχουν πρόβλημα και η δύναμη στην περιοχή του Μεσολογγίου είναι μειωμένη.

Επίσης, ίσως χρειάζεται και επανασχεδιασμός του πλάνου της Αστυνομίας. Αυτές οι κλοπές γίνονται από μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας, από Ρομά. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση όμως αυτό πως ευθύνονται όλοι οι Ρομά. Το τονίζω αυτό, γιατί η συμπεριφορά αυτή των ελάχιστων δημιουργεί πρόβλημα και στους υπόλοιπους Ρομά, γιατί γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι.

Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί, αφαιρούν από ζακέτες, φο μπιζού, πορτοφόλια μέχρι και εργαλεία ή εξοπλισμό αξίας 3.000 ευρώ ή και 5.000 ευρώ.

Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει, αν του κλαπεί ένα βασικό μηχάνημα. Δημιουργούνται έτσι και άλλα προβλήματα μετά, υπάρχουν πολλές προεκτάσεις μέχρι να βρει χρήματα για να αντικαταστήσει το μηχάνημα που του έκλεψαν.

Για τις κλοπές των σχαρών από τα φρεάτια τι να πούμε; Συνέχεια διαπιστώνουμε ελλείψεις, άρα έχουν κλαπεί.

Η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου μέσα στο τελευταίο μήνα έκανε 3 μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Σ’ αυτή την περίπτωση ανακύπτουν άλλα σοβαρά ζητήματα, της σωματικής ακεραιότητας πεζών, οδηγών δικύκλων, της περιουσίας του καθενός, Ι.Χ. κλπ.

Υπάρχουν περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο κέντρο του Μεσολογγίου. Η Δημοτική Αρχή είναι ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα αυτό.

Έχει ξεκινήσει σειρά επαφών ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, ώστε να δει τι μπορεί να γίνει, ώστε η κατάσταση να εξομαλυνθεί. Είναι βασική έννοια του, ενδιαφέρει όλη τη Δημοτική Αρχή.

Η «ένταση» των κλοπών στην περιοχή του Μεσολογγίου είναι μεγάλη, πόσο μάλλον αν αναφερθούμε στην περιοχή του Αιτωλικού.

Αυτό απασχολεί την καθημερινότητά μας, ενδιαφερόμαστε όλοι. Πρέπει να βοηθήσουμε προς πάσα κατεύθυνση, γιατί πλέον ο κόσμος δεν πηγαίνει στην Αστυνομία για να καταγγείλει κλοπές. Είσαι σοβαρό αυτό και πρέπει να αλλάξει.

Χρειάζεται αστυνόμευση και ποινή σε όλους όσους συλλαμβάνονται. Ακόμη και σε συλλήψεις που έχουν γίνει επ’ αυτοφώρω , ο δράστης λίγο αργότερα ήταν ελεύθερος. Αν δεν υπάρξει και ποινή η αυθαιρεσία θα συνεχίζεται».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”   

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αγωνία για το μέλλον του σπιτιού στα Καλύβια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ