ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΜεσολόγγι: Αγωνιά ο Εμποροβιομηχανικός για το Νοσοκομείο – Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Μεσολόγγι: Αγωνιά ο Εμποροβιομηχανικός για το Νοσοκομείο – Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Μεσολόγγι: Αγωνιά ο Εμποροβιομηχανικός για το Νοσοκομείο – Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, προκειμένου να μεταφέρει αιτήματα που σχετίζονται με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και το Κέντρο Υγείας της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ο κ. Πασιόπουλος, έχοντας υπόψη και την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου, επεσήμανε την αναγκαιότητα να γίνουν άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού με την κάλυψη θέσεων δύο αναισθησιολόγων, δύο γενικών χειρουργών και ενός παιδιάτρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Οι παράγοντες του Υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα βγουν προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αμέσως μετά την πλήρωση της ποσόστωσης στα νησιωτικά νοσοκομεία. Διαβεβαίωσαν, δε, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ότι δεν υπάρχει ουδεμία σκέψη από το Υπουργείο να κλείσει ή να αλλάξει χαρακτήρα το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ο κ. Πασιόπουλος μετέφερε, επίσης, το αίτημα για την αυτονόμηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου μέσω της απένταξής του από το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο να επιτευχθεί η ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατρικό εξοπλισμό, καθότι εξυπηρετεί τις ανάγκες περίθαλψης του μισού περίπου πληθυσμού του νομού.

Επ’ αυτού οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν ότι το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση, εν αναμονή και της διαμόρφωσης του νέου Χάρτη Υγείας από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΥΠΙ), ο οποίος στοχεύει στην αναμόρφωση του ΕΣΥ και στην ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων ανά την Επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Μεσολογγίου, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ενημερώθηκε από τους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας ότι εξετάζεται η επέκτασή του κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ.

Αλέξης Τσίπρας: Η ομιλία Μητσοτάκη είναι case study για το πώς γίνεται το μαύρο άσπρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ