Μεσολόγγι: 36χρονος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία - Είναι φίλος του προφυλακισμένου κρεοπώλη

Ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία είναι φίλος του κρεοπώλη, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 31 ετών Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

36chronos-mesologgi-archaiokapilia

Ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία είναι φίλος του κρεοπώλη, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 31 ετών Μπάμπη Κούτσικου, στο Μεσολόγγι.

Αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας, κατηγορείται ότι κατείχε και επιχείρησε να πουλήσει, μέσω του διαδικτύου, ένας 36χρονος που συνελήφθη στο Μεσολόγγι, ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν υπόδειξής του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα σε αποθήκη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τα εξής:

  • δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης
  • μαρμάρινη κεφαλή παιδιού
  • και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου.

Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Ο 36χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του (κακουργηματικού χαρακτήρα), οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δείτε εικόνες από τα αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας:

Στη σχέση του προφυλακισμένου κρεοπώλη για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τον συλληφθέντα για αρχαιοκαπηλία΄, αναφέρθηκε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, η επιχείρηση στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη που υπέδειξε μετά από την πίεση των αστυνομικών ο άνδρας (Αλβανός υπήκοος με ελληνικό όνομα που κατοικεί στο Μεσολόγγι) βρίσκεται στο Μοναστηράκι (Αθήνα) όπου και εντοπίστηκαν οι αρχαιότητες.

Τον χαρακτηρισμό «στενός φίλος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μπάμπη» απέδωσε ο ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος. Διευκρίνισε δε ότι ο συλληφθείς δεν είχε  κληθεί να δώσει μαρτυρική κατάθεση για τη δολοφονία του 31χρονου.