ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠρώτο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης

Πρώτο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης

Πρώτο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης

Πρώτο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Ιωάννης Καλαβρουζιώτης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο 1ο Μεσογειακό Διαπεριφερειακό φόρουμ για την καταπολέμηση της ερημοποίησης , (1st Mediterranean Interregional Forum to Combat Desertification),  το οποίο έγινε στη Μούρθια της Ισπανίας , που είναι ενεργό μέλος της CPMR, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ληφθούν αποφάσεις για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων και βιοστέρης στην γεωργία. Η Μούρθια είναι μία κατ εξοχήν αγροτική  Περιφέρεια, η οποία αντιμετωπίζει έλλειψη νερού  και για τον λόγο αυτό, η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον διαδεδομένη αρδευτική μέθοδος.

Κατά την ομιλία του ο Ιωάννης Καλαβρουζιώτης αφού ανέφερε πόσο σημαντική είναι η μέθοδος της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ισπανία τόνισε τα εξής:

«Για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα των υδάτων είναι επιτακτική η υιοθέτηση ενός ορθολογικού συστήματος διαχείρισης, το οποίο θα αναζητά και θα εφαρμόζει εναλλακτικές λύσεις για την αποδοτικότερη χρήση και τη μειωμένη ρύπανση των υδατικών πόρων. Η εξοικονόμηση του νερού και η λελογισμένη άρδευση των καλλιεργειών είναι άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν rapid test αύριο σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ