ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε προμηθευτή ενέργειας!

Μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε προμηθευτή ενέργειας!

Μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε προμηθευτή ενέργειας!

Μέσα σε ένα χρόνο αλλάξαμε προμηθευτή ενέργειας!

Η Ρωσία χειραγώγησε την Μέρκελ και το μισό πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας με αποτέλεσμα να εξαρτηθεί εντελώς από το αέριό της και μετά να  μπορεί να την εκβιάσει, απειλώντας την Ε.Ε. με κοινωνική κατάρρευση. Και δεν έμεινε στα λόγια. Ξεκίνησε να αφήσει την Ευρώπη χωρίς ενέργεια και θέρμανση με ακρίβεια πρωτοφανή, θέλοντας να μην την αγγίξει κανείς στον πόλεμό της.

Κι όμως η Ε.Ε. έκανε ένα κατόρθωμα πρωτοφανές στην Ιστορία μέσα σε ένα χρόνο αλλάζοντας προμηθευτή και πηγές ενέργειας σχεδόν εξ ολοκλήρου!

Το καλοκαίρι του 2021 η Γερμανία έπαιρνε το 60% της ενέργειάς από ρωσικό φυσικό αέριο. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022 της γερμανικής οικονομίας, βρήκε το ποσοστό των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στο 0%. Ναι, δεν είναι ορθογραφικό ή αριθμητικό λάθος.

Οι εισαγωγές από τη Ρωσία, υποκαταστάθηκαν από άλλες πηγές, με αποτέλεσμα οι γερμανικές ανάγκες σε φυσικό αέριο να ικανοποιούνται κατά 5,2% από τις γερμανικές εξορύξεις, το 36,2% από τη Νορβηγία, το 34,1% από την Ολλανδία και το 24,4% από άλλες πηγές συμπεριλαμβανομένου και του LNG, όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, με τις εισαγωγές από τη Νορβηγία να βρίσκονται στο 42,0%, από την Ολλανδία στο 29.0%, από λοιπές χώρες στο 25,0%, ενώ το υπόλοιπο 4,2% καλύπτεται από εσωτερική παραγωγή!

Κι όμως, οι Ευρωπαίοι πολίτες είτε δεν ξέρουν είτε περιφρονούν την τεράστια ισχύ που απαιτείται για μια τόσο γρήγορη αλλαγή. Αν ρωτήσεις άλλωστε τον μέσο Έλληνα θα σου πει ότι η λύση είναι ο…λιγνίτης και το πετρέλαιο για γεννήτριες. Ή μάλλον να τα ξαναβρούμε με την Ρωσία και να μας δίνει φυσικό αέριο, άλλωστε δεν έχει κάνει και κάτι κακό, ε;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι βασιλιάδες άλλαξαν την ατζέντα της καθημερινότητας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ