ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜερική άρση του lockdown στις μετακινήσεις, αλλά… Δεμένο και πάλι το χειρόφρενο στα ταξί

Μερική άρση του lockdown στις μετακινήσεις, αλλά… Δεμένο και πάλι το χειρόφρενο στα ταξί

Μερική άρση του lockdown στις μετακινήσεις, αλλά…  Δεμένο και πάλι το χειρόφρενο  στα ταξί

Δισταγμό από τους πολίτες «βλέπουν» οι οδηγοί ταξί, συνεπώς μικρή θα είναι η διαφορά της αύξησης του αριθμού των επιβατών

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέξανδρος Μπάδας

Στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των δεδομένων από χθες Δευτέρα άλλαξε και ο αριθμός των επιβατών που επιτρέπεται να μπουν σε Ι.Χ., αλλά και σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ταξί, ειδικής μίσθωσης) και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό.

Από χθες και μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ο αριθμός των επιβαινόντων  εκτός από τον οδηγό ανέρχεται στους δύο.

Όπως έχει εξαγγελθεί η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις. Συγκεκριμένα  εφόσον στο όχημα επιβαίνουν: ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Ακόμη, επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Και στην περίπτωση αυτή η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Ωστόσο οι αλλαγές αυτές δεν σημαίνουν και πολλά για τους επαγγελματίες οδηγούς και κυρίως για τον κλάδο των ταξί, καθώς το «στενό περιθώριο» συνεχίζει να υπάρχει και κυρίως συνεχίζει να υπάρχει η διστακτικότητα στους πολίτες, παρόλο που οι ιδιοκτήτες ταξί στο Αγρίνιο κάνουν συχνά απολύμανση στα αυτοκίνητά τους και έχουν δείξει, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο lockdown τον επαγγελματισμό και την συνέπειά τους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος των Ραδιοταξί Αγρινίου Αλέξανδρος Μπάδας: «η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί τα ζευγάρια, τις οικογένειες, που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να κινηθούν μαζί. Είναι θετικό, αποτελεί βήμα, αλλά η διαφορά για τον κλάδο μας είναι μικρή. Μέχρι τώρα ο κόσμος δεν έπαιρνε καθόλου ταξί και η πτώση στη δουλειά μας άγγιξε το 80%. Αυτό θα ισχύσει πιθανότατα και από δω και στο εξής, διότι ο κόσμος φοβάται να μπει στο ταξί, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και διστακτικότητα, συνεπώς, και δύο άτομα που επιτρέπεται τώρα για μας είναι μικρή η διαφορά. Ελπίζω και εύχομαι να διαψευστώ σύντομα».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

Πλημμύρισε ο δρόμος στην Παλιά Εθνική Οδό μπροστά στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου – Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με Πυροσβεστικά οχήματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr