ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜένει απ έξω η Αιτωλ/νια και η Δυτική Ελλάδα

Μένει απ έξω η Αιτωλ/νια και η Δυτική Ελλάδα

«Αποκλεισμός» από την διδασκαλία καλλιτεχνικών μαθημάτων

Προσλαμβάνονται 1.090 συμβασιούχοι πανελλαδικά που θα διδάσκουν μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες και θέατρο και ουδείς εξ αυτών δεν έρχεται στην Αιτωλ/νια ή την Δυτική Ελλάδα.

 

 

Με υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο υφυπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, θα προσληφθούν σε πανελλαδικό επίπεδο 1.090 συμβασιούχοι σε δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι θα διδάσκουν μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες και θέατρο. Η απόφαση που εγκρίνει την σύναψη 101 συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς επίσης και 989 συμβάσεις μίσθωσης έργου σε τόσους δήμους της Ελλάδας, δεν προβλέπει απολύτως καμία πρόσληψη για την Αιτωλοακαρνανία.

Οι προσλήψεις θα αφορούν στελέχη α βαθμού ΟΤΑ και ΝΠΔΔ τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 8 ή 9 μήνες, ενώ όσοι εξ αυτών θα είναι με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα απασχοληθούν μέχρι και 1 έτος. Η απόφαση αυτή πέραν του γεγονότος ότι δεν καλύπτει, ούτε για ένα άτομο, κάποιον δήμο της Αιτωλ/νίας, δεν προβλέπει απολύτως καμία τοποθέτηση-πρόσληψη για άλλον δήμο της Δυτικής Ελλάδας. Ταυτόχρονα, την στιγμή που αφήνει ακάλυπτους τόσους δήμου της Δυτικής Ελλάδας προσλαμβάνει μέρος των εκπαιδευτικών σε πολλούς, ακόμη και γειτονικούς δήμους των Αθηνών.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr