ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜένεα πνέει για Κωστίκογλου η «Εμπορική Συλλογική Κίνηση»   

Μένεα πνέει για Κωστίκογλου η «Εμπορική Συλλογική Κίνηση»   

Μένεα πνέει για Κωστίκογλου η «Εμπορική Συλλογική Κίνηση»   

H «Eμπορική Συλλογική Κίνηση», η δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμηρή κριτική και χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωκράτη Κωστίκογλου. Σημείο αιχμής της κριτικής το αίτημα για έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που όπως καταγγέλλεται έμεινε αναπάντητο.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Σήμερα θα ενημερωθείτε με τίτλους για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου.

29/06/21

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Κωστίκογλου αισθάνεται την ανάγκη να αναδειχθεί μια ακόμη φορά προσωπικά. Για να καλύψει την ανάγκη του αυτή προβαίνει στη δημοσιοποίηση μιας άκρως αλαζονικής, ανήθικης και γεμάτης ψεύδη προσωπικής δήλωσης. Προσβλητική για μέλη του ΔΣ και παραπλανητική για τη συμπεριφορά του.

08/07/21

Όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό άρθρο 9 παράγραφος 1, 129 μέλη του Συλλόγου ( σχεδόν τα διπλάσια από τα περίπου 65 που χρειάζονταν βάσει καταστατικού) απαιτούν από το ΔΣ του ΕΣΑ την άμεση Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με τα παρακάτω θέματα:

· Ποιες δραστηριότητες πρέπει να εγγράφονται στο Σύλλογο με τις σημερινές συνθήκες.

·  Συζήτηση για φαινόμενα αυταρχισμού και αλαζονείας από το Συνδυασμό της πλειοψηφίας στο σημερινό ΔΣ.

· Θερινό πενθήμερο: Ποιος αποφασίζει για την εφαρμογή του ή όχι. Ποιος αποφασίζει για τη μορφή του; Ανάκληση ή Επικύρωση της απόφασης των 5.

·  Παραβιάσεις του Καταστατικού ( Άρνηση του Συνδυασμού Κωστίκογλου να συγκαλέσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση όπως ορίζεται στο Καταστατικό Άρθρο 9, Παρ.8)

· Συμμετοχή του σημερινού Προέδρου του ΔΣ σε συναντήσεις, συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις με πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να ενημερώνει ως όφειλε το Συμβούλιο προκαταβολικά για να καταθέσει προτάσεις. Καμία ενημέρωση ούτε μετέπειτα για τη θεματολογία, τα αιτήματα που κατέθετε και τις δεσμεύσεις που αναλάμβανε.( μυστική διπλωματία)

09/07/21 ( Πρωί )

Τα μέλη του ΔΣ λαμβάνουν με email 2 αιτήματα απόσυρσης από τη συλλογή υπογραφών και 1 αίτημα διαγραφής από το Σύλλογο ( μέλος που είχε συνυπογράψει το αίτημα για Γεν. Συνέλευση)

09/07/21 ( Μεσημέρι )

Ως συνδυασμός ενημερωνόμαστε για την ανήκουστη και πρωτοφανή συμπεριφορά του «έξαλλου» κ. Κωστίκογλου προς συναδέλφους. Για να προστατεύσουμε τα μέλη μας από το bullying, κάνουμε επίσημη καταγγελία προς τον πρόεδρο του ΕΣΑ και τον υποχρεώνουμε να σταματήσει να τους παρενοχλεί .

09/07/21 ( Βράδυ )

Όπως ακριβώς ορίζει το καταστατικό Άρθρο 10, Παρ. 10, 4 μέλη του ΔΣ κοινοποιούν αίτημα για έκτακτο συμβούλιο που πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός 3 ημερών.

12/07/21

Αντί να συγκληθεί ως όφειλε το ΔΣ για να ορίσει ακριβή ημερομηνία για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που απαίτησαν τα μέλη, ενημερωνόμαστε ότι αναμένουμε απάντηση από τη Νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ, καθώς και από τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το αν επιτρέπεται η διεξαγωγή της με φυσική παρουσία των μελών.

13/07/21

Μέλος του ΔΣ καταθέτει αίτημα προς τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου, προκειμένου να λάβει ακριβές αντίγραφο των εγγράφων με τα ερωτήματα που απέστειλαν στη νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ καθώς και στη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αιτείται αριθμό πρωτοκόλλου.

14-15/07/21

Σιωπή… Κανένα έγγραφο και κανένα ερώτημα δεν είδαμε. Έστω και αν καλόπιστα θεωρήσουμε πως υπάρχει και το έστειλαν έγκαιρα, ουδέποτε το κοινοποίησαν ως όφειλαν στα μέλη του ΔΣ.

Από όλα τα παραπάνω λοιπόν όπως περιγράφονται συνοπτικά προκύπτουν εύλογα τα εξής ερωτήματα:

Ποιοι κατρακυλάνε ηθικά και θεσμικά;

Ποιοι κρατάνε το Σύλλογο όμηρο με τη σημερινή τους ισχνή πλειοψηφία ( 5 στα 9 του ΔΣ ) ;

Ποιοι δεν θέλουν Σύλλογο που ο καθένας θα έχει το δικαίωμα να καταθέτει την άποψή του;

Ποιοι απαγορεύουν να ακουστούν οι φωνές των μελών;

Ποιοι εκφοβίζουν μέλη με αντίθετη σε αυτούς άποψη;

Ποιοι αποφασίζουν και διατάζουν;

Ποιοι διχάζουν το Σύλλογο με τις εμμονές και τις εξαρτήσεις τους;

Πως  γάμοι, βαπτίσεις, γιορτές, συναυλίες, θερινοί κινηματογράφοι, θέατρα, μπασκετάκια στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με πλήθος κόσμου όλα γίνονται κανονικά, αλλά Γενική Συνέλευση του ΕΣΑ με τίποτα.

Ποιος φοβάται και τι;

Προσπαθήσαμε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο να δώσουμε απάντηση εκεί που πρέπει, στη Γεν. Συνέλευση, αλλά οι 5 που αντικαταστατικά κρατάνε δέσμιο το Σύλλογο έχουν επιλέξει άλλο δρόμο, πολύ σκοτεινό…

ΥΓ: Υπάρχει ένας έστω που θα διαβάσει το κείμενο, θα δει την καταγγελία προς τον Πρόεδρο του ΕΣΑ που επισυνάπτουμε και θα πιστέψει πως ο λαλίστατος κ. Κωστίκογλου θα έμενε άπραγος και άφωνος τόσες μέρες εάν ήταν κάτι αναληθές;

Είπαμε: Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται

Εφημερίδα Συνείδηση

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.500 κρούσματα γύρω στις 15 Αυγούστου – «Η Μύκονος ήταν σε έξαρση»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr