Μέμος Μπεγνής: “Δώσαμε το πρώτο γκέι φιλί στην Κύπρο και δεν άνοιξε ρουθούνι”

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και την Αθηναΐδα Νέγκα μίλησε ο Μέμος Μπεγνής. Ο γνωστός ηθοποιός έθιξε το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών, που δεν είναι…

memos

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και την Αθηναΐδα Νέγκα μίλησε ο Μέμος Μπεγνής. Ο γνωστός ηθοποιός έθιξε το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών, που δεν είναι άλλο από το νομοσχέδιο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και για το πρώτο γκέι φιλί που έδωσε στην κυπριακή τηλεόραση.

«Ο Σταύρος Ποταμάρης μου έκανε την πρόταση και εννοείται ότι δέχτηκα, γιατί μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα. Έτσι δώσαμε το πρώτο gay φιλί στην Κύπρο, που δεν είχε ξαναγίνει, και δεν άνοιξε ρουθούνι», δηλώνει ο Μέμος Μπεγνής.

«Σε αντίθεση με την Ελλάδα που πριν 15 χρόνια ο Χριστόφορος έκανε αυτό το φιλί στο σίριαλ, που δεν ήταν ο ίδιος. Τότε είχε γίνει χαμός με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τις μηνύσεις και όλα αυτά», σχολιάζει ο ηθοποιός για το πολυσυζητημένο περιστατικό στη σειρά «Κλείσε τα Μάτια» το 2003.

«Πολύ το χάρηκα που δεν είχε αρνητικές αντιδράσεις η σκηνή αυτή στην Κύπρο, σχεδόν καμία αρνητική αντίδραση, ίσα ίσα που το αγκάλιασαν σε ένα κανάλι, το οποίο ήταν και κρατικό μάλιστα», επισημαίνει ο Μέμος Μπεγνής.

Σε ερώτηση για το νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ηθοποιός απαντά: «Εγώ πιστεύω πως είμαστε ένα μεγάλο χωριό ακόμη, γι’ αυτό κάνουμε μικρά βήματα σε αντίθεση με άλλες χώρες. Αυτά τα βήματα τα έχουν κάνει δεκαετίες πριν από εμάς και αυτό μας φαίνεται παράταιρο και περίεργο, που δεν είναι χαρακτηριστικό του περήφανου Έλληνα».

«Η οικογένεια δεν είναι αυτή που ξέρουμε τόσα χρόνια και νομίζω πρέπει να μείνουμε στον παράγοντα παιδί. Γιατί αυτό τελικά έχει σημασία, πόσο ευτυχές είναι ένα παιδί μέσα σε μία οικογένεια. Έρευνες δείχνουν πως τα κακοποιημένα παιδιά (σεξουαλικά ή σωματικά) είναι μέσα σε ετερόφυλες οικογένειες.

Τα ομόφυλα ζευγάρια που θα υιοθετήσουν ή θα αποκτήσουν μέσω παρένθετης ένα παιδί θα το κάνουν από επιλογή και όχι επειδή τους το έχει επιβάλλει η οικογένεια ή η κοινωνία. Επειδή το παιδί είναι το τρυφερό θέμα της υπόθεσης, δεν τίθεται θέμα ομόφυλου ή ετερόφυλου ζευγαριού αλλά ευτυχισμένου και αγαπημένου», υπογραμμίζει ο Μέμος Μπεγνής επί του θέματος.

Πηγή: zappit.gr