Νέο μέλος στην ομάδα των Αργυροπελεκάνων με πομπό της Δυτικής Ελλάδας

Μία ακόμα επιτυχημένη αποστολή δακτυλίωσης και σήμανσης ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στη Δυτική Ελλάδα. Το νέο μέλος της ομάδας των Αργυροπελεκάνων που έχουν σημανθεί με δορυφορικό πομπό από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

unnamed (4)

Μία ακόμα επιτυχημένη αποστολή δακτυλίωσης και σήμανσης ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία στη Δυτική Ελλάδα. Το νέο μέλος της ομάδας των Αργυροπελεκάνων που έχουν σημανθεί με δορυφορικό πομπό από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ είναι… «γέννημα θρέμμα» Μεσολογγίτης ενώ, όπως αποδείχθηκε, είναι και παλιός «γνώριμος» της ομάδας μας.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ταξίδεψε ως την προστατευόμενη περιοχή της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας για την υλοποίηση δράσης δακτυλίωσης και σήμανσης Αργυροεπελεκάνων στο πλαίσιο του διεθνούς Προγράμματος Pelican Way of LIFE. Με τη βοήθεια τοπικών συνεργατών, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να παγιδεύσουν ένα αρσενικό πουλί, στο 3ο έτος της ηλικίας του, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- έφερε κίτρινο δακτυλίδι με μαύρα γράμματα.

kainourgiopress.gr