ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΜελωδική περιοδεία από τη Δημοτική Φιλαρμονική σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας (εικόνες)

Μελωδική περιοδεία από τη Δημοτική Φιλαρμονική σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας (εικόνες)

Μελωδική περιοδεία από τη Δημοτική Φιλαρμονική σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας (εικόνες)

Μια μελωδική περιοδεία στην περιοχή του Ινάχου και του Μενιδίου πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, παίζοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια για τους κατοίκους ορεινών ή απομακρυσμένων κοινοτήτων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, το μουσικό σχήμα επισκέφθηκε το Μπαμπαλιό, το Χαλκιόπουλο, τον Εμπεσό, το Θύαμο, τη Φλωριάδα και το Μενίδι, μεταφέροντας παντού το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Η Δημοτική Φιλαρμονική έτυχε θερμής υποδοχής απ’ όπου κι αν πέρασε, καθώς αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για πολλά παιδιά που ήρθαν να την ακούσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους για να ακούσουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές με τους μουσικούς και την Πρόεδρο του ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α. Ζωή Ντρούτση.

 

Ξεκινώντας από την πρώτη τους στάση, το Μπαμπαλιό, όπου τα μέλη της Φιλαρμονικής είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ποντιακό Μουσείο από τον Πρόεδρο της κοινότητας, κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τα βορειότερα, τις κοινότητες των Χαλκιοπούλων, του Εμπεσού και του Θυάμου, πριν επιστρέψουν στην Αμφιλοχία με ενδιάμεσες στάσεις σε Φλωριάδα και Μενίδι.

Το πρόγραμμα όμως της Δημοτικής Φιλαρμονικής δε σταματά εδώ καθώς, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, η Δημοτική Φιλαρμονική θα ψάλει τα κάλαντα στις γειτονιές της Αμφιλοχίας καταλήγοντας στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το «εφιαλτικό» σενάριο του 1-1-1-1-1 στην πενταεδρική Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ