Μέλι, οπωροκηπευτικά και λάδι παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στο Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας

Περισσότεροι από 200 παραγωγοί και 250 επιχειρήσεις στην ψηφιακή αγροτική πλατφόρμα Μετά τις ανοικτές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, αρχής γενομένης από το…

Περισσότεροι από 200 παραγωγοί και 250 επιχειρήσεις στην ψηφιακή αγροτική πλατφόρμα

Μετά τις ανοικτές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, αρχής γενομένης από το Αγρίνιο, με σκοπό την ενημέρωση για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Καλαθιού Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την δωρεάν εγγραφή των ενδιαφερομένων παραγωγών, μεταποιητών, αγροτών, συλλογικών φορέων, αλλά και καταναλωτών – πολιτών, που πραγματοποίησε η Περιφέρεια, το ενδιαφέρον για την ψηφιακή πλατφόρμα παραμένει αμείωτο και οι εγγραφές συνεχίζονται. Ήδη αρκετοί έσπευσαν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον από το Αγρίνιο αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Με την λειτουργία της διαδικτυακής σελίδας έχουν “εκμηδενιστεί οι αποστάσεις” και με ένα “κλικ” από τον υπολογιστή τους άμεσα ενδιαφερόμενοι έρχονται σε επαφή, χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων, αγοράζοντας ποσότητες σε αγροτικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές.

Όπως είχε επισημάνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος κατά την παρουσίαση στο Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις “στόχος με τη δημιουργία της πλατφόρμας είναι η συγκέντρωση της παραγωγής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε έναν ηλεκτρονικό χώρο, σε έναν ιστότοπο, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια με σκοπό την ενίσχυση των αγροτών και των παραγωγών της περιοχής μας”.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας που δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα Γιάννης Παναρέτου μίλησε στην “Σ” σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας καθώς και την ανταπόκριση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Σχετικά με την πλατφόρμα agrocart, τα είδη που παρουσίασαν και την μεγαλύτερη ζήτηση είναι το μέλι,τα οπωροκηπευτικά καθώς και το λάδι από παραγωγούς, μεταποιητές και αγρότες. Αρκετοί ενδιαφερόμενοι έχουν προχωρήσει σε εγγραφές, πρόκειται βέβαια αρχικά για έναν ικανοποιητικό αριθμό καθώς μέχρι στιγμής ξεπερνά τους 200 ανεξάρτητους παραγωγούς. Υπάρχουν επίσης και 250 επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στην βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού καλαθιού αλλά δεν έχουν προχωρήσει όλοι οι επαγγελματίες ακόμα σε εμπορικές συναλλαγές. Ακόμα και στην περιοχή της Αττικής εμφανίζονται κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν σχέση όμως με εταιρείες που δραστηριοποιούνται με το εμπόριο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος. Η επισκεψιμότητα της σελίδας είναι και από το εξωτερικό καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από εκεί.”

Σχετικά με τις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού καλαθιού δηλώνει αισιόδοξος “καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί 118 μοναδικά αγροτικά προϊόντα και με τις νέες ημερίδες που θα γίνουν πιστεύω ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους”.

Αγροτικά προϊόντα, ζωικής παραγωγής, ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και μελισσοκομίας που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας καθώς και την πιστοποίηση των προϊόντων συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση. Διαθέσιμη είναι η δυνατότητα αναζήτησης από παραγωγούς και επαγγελματίες και με την λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών που παρέχει την δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων.

Άλκης Αποστολόπουλος