ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΜετά από μελέτη… έκανε και ο Πολάκης το εμβόλιο

Μετά από μελέτη… έκανε και ο Πολάκης το εμβόλιο

Μετά από μελέτη… έκανε και ο Πολάκης το εμβόλιο

Την… γραμμή της πολιτικής κυβίστησης αγκαλιάζει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι εμβολιάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε με μακροσκελή δήλωση να προβάλει τους ισχυρισμούς του.

Τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την δυνατότητα εμβολιασμού της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκει, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε φωτογραφία από το εμβολιαστικό κέντρο, επιχείρησε να αναδείξει τους λόγους της «προσωπικής του επιλογής» και θέλησε να υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους πως δεν επρόκειτο για «αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών»- δηλαδή δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν επηρεάστηκε από τα «πυρά» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξέφραζαν την δυσφορία τους στην ηγεσία για το «θολό» μήνυμα που εκπέμπει το κόμμα τους για την ανάγκη εμβολιασμού, μέσω και της στάσης, του μη εμβολιασμένου μέχρι χθες βουλευτή της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν έντονες εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πρόσφατο τραπέζι του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο παρίστατο και ο κ. Πολάκης, όλα τα άλλα στελέχη υποστήριξαν την ανάγκη αποσαφήνισης της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αφήνουν περιθώρια στους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι «κλείνουν το μάτι» στους αντιεμβολιαστές.

Ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την συνέντευξή του στο Open, αφού ανακοίνωσε ότι με την προσέλευση και του Παύλου Πολάκη στο εμβολιαστικό κέντρο έκλεισε ο κύκλος του εμβολιασμού του συνόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε το ενδιαφέρον του στο μήνυμα και την εικόνα του κόμματος. Χαρακτήρισε θεμιτή την επιλογή Πολάκη να κάνει το φθινόπωρο το εμβόλιο, αλλά έδωσε βάρος στην ανάδειξη της κεντρικής γραμμής που αποτυπώνεται και στο κείμενο της απόφασής του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι θεμιτή», επεσήμανε αναφερόμενος στην επιλογή Πολάκη αλλά είναι- όπως είπε με έμφαση- θεμιτή επίσης η επιλογή να είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος. Διότι -συμπλήρωσε- ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις. «Δεν θα μοιραστούμε ευθύνες που δεν έχουμε, είμαστε σαφείς ως προς αυτό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του ανάλαβε από την πρώτη στιγμή να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το ίδιο διάστημα ο κ. Πολάκης διατηρούσε τις επιφυλάξεις του, τις οποίες εγκατέλειψε χθες το απόγευμα, οπότε και έσπευσε να το αποδείξει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας την σχετική φωτογραφία του εμβολιασμένου. Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε υπενθυμίσει- όπως είπε στο Open- στον κ. Πολάκη ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί το Σεπτέμβριο- «μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση που έχω κάνει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας δημοσίως ότι ο βουλευτής του έκανε την υπόσχεσή του πράξη, λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής, ασκώ κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής μου προσέγγισης»

Στην σχετική ανάρτησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται καταρχάς ότι έκανε το εμβόλιο γιατί:

-Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια .

-Είμαι ενεργός γιατρός και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επόμενους μήνες.

-Κάνοντάς το, τώρα, θα έχω ανοσία τους επόμενους μήνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν ,μηδενική προστασία μετά από 6-8 μήνες)

-Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαριά νόσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (Το Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της τάξης του 43% όπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού )

Με την δήλωσή του υποστηρίζει ακόμη ότι εμβολιάστηκε, αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, ότι αδίκως δεχόταν επιθέσεις με την κατηγορία ότι είναι αντιεμβολιαστής- «δέχομαι επιθέσεις γιατί ασκώ οξύτατη κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία με τους 14.000 νεκρούς, τους 9.000 εκτός ΜΕΘ, με τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ ,την απουσία τεστ και πρωτοβάθμιας ,τα ΜΗ μέτρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και εργασιακούς χώρους ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ τη ΜΗ ΧΡΗΣΗ των Μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα έσωναν τις μισές ζωές από αυτές που χάσαμε!!»

Ο ενεργός γιατρός κ. Πολάκης -για τον οποίο ισχύουν όσα ισχύουν και για τους άλλους συνάδελφους του σχετικά με τον εμβολιασμό- επιμένει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ προσπαθώντας να απαντήσει στους επικριτές (και εντός του κόμματός του) καταλήγει λέγοντας: «Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση. Ισχυρισμοί που αποδεικνύονται αληθινοί, με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και στη χώρα μας!

Υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι σθεναρά την άποψη ότι μαζί με τα εμβόλια πρέπει να δώσουμε έμφαση στο φάρμακο, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΣΥ , που η κυβέρνηση δεν κάνει γιατί δεν θέλει!

Αντίθετα με πρόσχημα την πανδημία και τον εμβολιασμό ανοίγει τις πόρτες των νοσοκομείων στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα

Ισχυρίστηκα επίσης ότι η αναστολή εργασίας είναι μέτρο απαράδεκτο- φασιστικό και ελεεινό, που εξοντώνει τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και αποδυναμώνει τα νοσοκομεία της χώρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως).

ΤΩΡΑ, χωρίς τον κίνδυνο της σπέκουλας των πολιτικών αντιπάλων, είναι πως θα υπερασπίζομαι με μεγαλύτερο πάθος αυτές τις απόψεις.

…..Γιατί η αλήθεια θα φανεί…..όσα λεφτά και αν ρίξετε για να πετάνε λάσπη τα ΜΜΕ σας….»

Η ΝΔ για τον κ. Πολάκη

«Ο εμβολιασμένος «αντιεμβολιαστής» Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταλήγει: «Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί».

Πηγή: protothema.gr

Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα στα τέλη Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ