ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜε μελέτες για Επισκοπείο, Μονή Μυρτιάς και κοινωνική δομή επισκέφθηκε ο κ. Δαμασκηνός τον περιφερειάρχη

Με μελέτες για Επισκοπείο, Μονή Μυρτιάς και κοινωνική δομή επισκέφθηκε ο κ. Δαμασκηνός τον περιφερειάρχη

Με μελέτες για Επισκοπείο, Μονή Μυρτιάς και κοινωνική δομή επισκέφθηκε ο κ. Δαμασκηνός τον περιφερειάρχη

Δεν χάνει χρήσιμο χρόνο ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός και η επίσκεψή του στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη συνοδεύτηκε από την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.

Τι αναφέρει σχετική ενημέρωση της Μητρόπολης:

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μετέβη σήμερα Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλό του, αρχιμ. Επιφάνιο Καραγεώργο.

Αρχικά επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την προώθηση ολοκληρωμένων μελετών προς ένταξη σε επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα κατέθεσε τις μελέτες για την ανακαίνιση του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Μυρτιάς, την δημιουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Διημέρευσης του Συλλόγου Γονεών, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», καθώς και τους φακέλους για το Πρόγραμμα Επιχορήγησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για Ενοριακούς Ναούς και Μονές, ύψους 950.000 €, στο οποίο εντάσσονται 29 Ενορίες και Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο ειδικός σύμβουλος Περιφερειάρχη κ. Χρήστος Μητρογιώργος και ο διευθυντής του γραφείου Περιφερειάρχη κ. Ιωάννης Μακάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Φαρμάκη για την συμμετοχή του στην Ενθρόνισή του στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και για τις θερμές προσφωνήσεις του. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του γιατί διαπίστωσε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Μητροπόλεως καθώς και την προθυμία του κ. Περιφερειάρχου να συνδράμει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην επίσκεψη του κ. Δαμασκηνού αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

“Kαλωσορίσαμε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επαναβεβαιώσαμε την πλήρη διάθεση συνεργασίας κι επικοινωνίας.
Αναγνωρίζουμε το έργο της Εκκλησίας για την ενίσχυση της αλλλεγγύης και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και το γεγονός ότι στη Δυτική Ελλάδα διαθέτουμε προσκυνηματικούς χώρους και πνευματικούς θησαυρούς. Στεκόμαστε στο πλευρό των Μητροπόλεων για την ενίσχυση και ανάδειξη του εκκλησιαστικού μας πλούτου”.

 

Αμέσως μετά ο κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο τον οποίο ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη και την εν γένει στήριξή του προς το πρόσωπό του. Οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα συνεργασίας των δύο Μητροπόλεων.

“Έφυγε” ο χειρουργός Τιμόθεος Παπανικολάου – Συγκίνηση στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ