ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΜελανιασμένη έφτασε στα Επείγοντα η 9χρονη που πέθανε με στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο

Μελανιασμένη έφτασε στα Επείγοντα η 9χρονη που πέθανε με στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο

Μελανιασμένη έφτασε στα Επείγοντα η 9χρονη που πέθανε με στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο

Ραγδαία εξέλιξη είχε η βαριά αναπνευστική λοίμωξη στο 9χρονο κοριτσάκι στο Διδυμότειχο που τελικά άφησε την τελευταία πνοή του.

Το τεστ στο οποίο το υπέβαλλαν οι γιατροί βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και η εικόνα του, όπως ανέφεραν, ήταν εικόνα παιδιού που έχει προσβληθεί από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο Α, που έχει οδηγήσει στον θάνατο περίπου 10 παιδιά στην Ελλάδα και περίπου 12 ενήλικες.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σήμερα (5/2/24) στις 10.00 το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με πυρετό και πνευμονία. Αργότερα βρέθηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο… Οι γιατροί περιγράφουν μια εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση. Το παιδί ήταν μελανό και είχε υποστεί ανακοπή.

Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μαλάξεις, το διασωλήνωσαν και ετοιμάζονταν να το διακομίσουν στη ΜΕΘ ενηλίκων, του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Όμως, δεν πρόλαβαν…

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε. Στα ερωτηματικά που υπάρχουν εάν ήταν τελικά διεισδυτικός στρεπτόκοκκος η αιτία του θανάτου του 9χρονου ή κάτι άλλο, απάντηση αναμένεται να δώσει η νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του παιδιού.

Πηγή: newsit.gr

*Φωτογραφία αρχείου: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ