ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΜείζον θέμα το τι τρώνε τα παιδιά στα σχολεία 

Μείζον θέμα το τι τρώνε τα παιδιά στα σχολεία 

Μείζον θέμα το τι τρώνε τα παιδιά στα σχολεία 

Μείζον θέμα το τι τρώνε τα παιδιά στα σχολεία 

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, εκτός από το αν θα πάνε τα παιδιά με τεστ ή/και μάσκα στο ξεκίνημα, είναι ευκαιρία να δούμε και την άλλη μεγάλη μάστιγα για την νεολαία μας.

Την κακή υγεία, την παχυσαρκία που σπάει ρεκόρ παρά τις κρίσεις, το μεταβολικό σύνδρομο που θερίζει.

Τα σχολεία αν δεν είναι στα γνωστά προγράμματα που τρέχουν οι Περιφέρειες για τα “υγιεινά γεύματα”, την συνεργασία με ιδιώτες για κανονικό φαγητό δηλαδή (που συχνά πάει και χαμένο το περισσότερο), καλό είναι να αρχίσουν να ενημερώνουν γονείς και παιδιά για το μέγα πρόβλημα.

Το οποίο δεν μπορεί φυσικά να λυθεί με κάθε είδους απίθανο σάντουιτς που δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση. Ούτε με κρυφτούλι με τα ενεργειακά ποτά, δυναμίτες καφεΐνης και ακατάλληλων συστατικών. Ή με ντόνατς και απίθανους συνδυασμούς γλυκών.

Ούτε φυσικά με καταστήματα που πουλάνε έτοιμο φαγητό σε λίγα μέτρα από το σχολείο, όπου δεν προβλέπεται. Αλλά μέχρι να ελέγξει κάτι τέτοιο το ελληνικό κράτος, δηλαδή έλεγχο και σε καταστήματα “υγειονομικού ενδιαφέροντος” κοντά σε σχολεία, πρέπει να ελέγξει τα εντός των “τειχών”.

Εντάξει, είπαμε, δεν μπορούν τα κυλικεία να πουλάνε σάντουιτς μόνο με τυρί, ας είμαστε λίγο ελαστικοί. Μπορούν όμως κάποια(όχι όλα, κάποια μόνο) να πουλάνε… μπέργκερ ή κάθε είδους σνακ γεμάτα από τρανς λιπαρά;

Τα παιδιά στα σχολεία πρέπει να μάθουν να τρέφονται, το πρόβλημα είναι μεγάλο, δεν μπορεί όλα να τα αφήνουμε στο “έλα μωρέ, άσε τον κόσμο να δουλέψει” ή στην καχυποψία για τον κρατικό έλεγχο. Αυτά μας φάγανε…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Είναι λογικό η Ευρώπη να βάζει ημερομηνία λήξης στο αέριο;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ