ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜείωση της θετικότητας και των rapid test στο Αγρίνιο – Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας

Μείωση της θετικότητας και των rapid test στο Αγρίνιο – Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας

Μείωση της θετικότητας και των rapid test στο Αγρίνιο – Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας

Μείωση της θετικότητας και των rapid test στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας. Με αφορμή τα νέα δεδομένα που άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες η επόπτρια ιατρός των ΚΟΜΥ Αγρινίου του ΕΟΔΥ Μαρία Τικιστιρμά μίλησε στη «Σ» για την μείωση της θετικότητας, αλλά και των rapid test στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ το οποίο προβλέπει διατήρηση της χρήσης μάσκας και των rapid test σε ανεμβολίαστους μόνο στις δομές υγείας, ενώ την ίδια στιγμή δεν περιλαμβάνεται πλέον η υποχρέωση χρήσης μάσκας λ.χ. στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως είχε ανακοινωθεί από τις 14 Μαρτίου.

Αν και κάποια  σημεία είναι «θολά» και όχι επίσημα πάνω στο ζήτημα των rapid test, καθώς οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Υγείας με κάποιους τομείς υγείας (λ.χ. με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο) είναι ακόμη σε εξέλιξη, έχει γίνει γνωστό ότι από χθες ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό rapid test στην εργασία τους, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να προσκομίζουν δύο φορές την εβδομάδα test όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης κλπ. Από την 1η Απριλίου θα αποσαφηνιστούν όλα τα «θολά» σημεία και πιθανότατα «επανατοποθετηθούν» σε επίσημη βάση.

Ωστόσο οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι ο κορονοϊός είναι ακόμη «εδώ» και πως μπορεί να έχει «αποδυναμωθεί», αλλά δεν παύει να παραμένει απειλητικός.

Συνεπώς, ο καθένας αναλαμβάνει να προστατέψει τον εαυτό του, την οικογένειά του και τον συνάνθρωπό του από κάθε πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη που υπάρχει ακόμη και σήμερα και σχετίζεται με την υγεία μας και τον covid.

Στο Αγρίνιο, όπως όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από καιρό έχει καταργηθεί στην πράξη η χρήση μάσκας, όπως επίσης έχει σχεδόν «εξαλείφει» η διενέργεια rapid test που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κορονοϊό.

Η επόπτρια ιατρός των ΚΟΜΥ Αγρινίου του ΕΟΔΥ Μαρία Τικιστιρμά μιλώντας στη «Σ» συνεχίζει να τονίζει πως ο covid -19 δεν έπαψε να είναι στη ζωή μας και κρούοντας το καμπανάκι, ώστε να μην επαναπαυτούμε, επισημαίνει:

Μείωση της θετικότητας και των rapid test στο Αγρίνιο - Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας
Η Μαρία Τικιστιρμά

«Σταδιακά φαίνεται πως τα μέτρα για την πανδημία βαίνουν προς το τέλος τους και πως η νόσηση από covid 19 εξελίσσεται σε μια «απλή εποχική γρίπη». Σε αυτό έχει συντελέσει ο εμβολιασμός της πλειονότητας του πληθυσμού, αλλά και η δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης με εύρος σκευασμάτων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο ιός εξαλείφθηκε, θα συνεχίσει να υπάρχει και εμείς θα συνεχίσουμε να συμβιώνουμε με αυτόν χωρίς –ελπίζουμε-  να διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα.

Ως εκ τούτου θα συνεχίσουν να υπάρχουν θάνατοι από κορονοϊό όπως υπάρχουν και από την γρίπη, καθώς επίσης και επιπλοκές από τη νόσηση. Το σημαντικό είναι πως έχουμε στη φαρέτρα μας σπουδαία όπλα, όπως αυτά του εμβολιασμού και των αντικών θεραπειών.

Στο Αγρίνιο, όπως και πανελλαδικά, παρατηρείται μείωση της θετικότητας. Αλλά και η αναγκαιότητα για rapid test μειώνεται σταδιακά, γιατί η διασπορά του ιού είναι μικρή και ο έλεγχος γίνεται κυρίως για θεραπευτικούς – διαγνωστατικούς λόγους.

Βέβαια, η επιδημιολογική επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ και εποπτεία των ΚΟΜΥ (Κινητών Ομάδων Υγείας) από την 6η ΥΠΕ συνεχίζει να υφίσταται. Η καταγραφή νέων κρουσμάτων και η θεραπευτική τους αντιμετώπιση από όλους τους επαγγελματίες υγείας χρίζει ακόμη και τώρα τεράστιας προσοχής.

Αναγκαίο επίσης είναι να δίδεται και η δέουσα προσοχή στις κλειστές δομές, στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Προσπάθησε να εισέλθει στα Δικαστήρια με ναρκωτικά και συνελήφθη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ